Goda och dåliga nyheter

Det var en härlig måndagskväll i Helsingborg, HIF mot Häcken i Svenska cupen, drygt 5000  på läktarna och en HIF seger. Vad mer kan man begära?

Återigen visar Conny´s manskap upp en enorm lagmoral, 0-0 till 82:a minuten då Häcken gör 0-1. Tidigare under åren hade det resulterat i hängande huvuden och en uppgiven match.

Men inte nu längre, ett baklängesmål i slutskedet av matchen fungerar som en väckarklocka för dagens HIF, vi har sett det tidgare i år och vi kommer förmodligen att se det fler gånger i år. nu väntar AIK borta på fredag, det bör kunna gå vägen då det som vanligt stormar friskt i Solnaklubben.

Lite fundersam blev jag igår när jag såg att Marcus Lantz var uppsatt som “indisponibel” och inte kunde medverka. Ett antal spelare var uppsatta som skadade och ibland dem återfanns inte Marcus utan han stod som “indisponibel” konstigt tänkte jag då?

Svaret fick vi kanske idag, förhandlingarna mellan Marcuz Lantz och HIF har strandat. Man är oense om hur mycket Marcus Lantz är värd och hur långt kontraktet ska vara på. Låt oss säga som så att i den form som Marcus Lantz har varit i under våren så är han värd hur mycket som helst men om han är i den form och skick han var i då han om från Bröndby är det mer tveksamt. Det finns ju inga garantier för hur länge en skadedrabbad 35-åring håller, oavsett hur bra han är idag. Förstår i och för sig även Marcus Lantz, det här är förmodligen hans sista kontrakt på elitnivå och han försöker givetvis mjölka så mycket han kan utav det.

Så om han inte väljer HIF då, vad är alternativen?

BoIS?  Tveksam till att BoIS kan erbjuda mer pengar för Lantz än HIF och de lär knappast spela allsvenskt nästa år.  Visst Henke är tränare men BoIS trupp är både tunn och ojämn och i konkurrens med de andra lagen i Superettan drar nog BoIS inte det längsta strået när det gäller de allsvenska platserna.

Bröndby? Tveksam till en återkomst där för Marcus, satt bänkad sista tiden och Danskarna var inte helt nöjda med attityden Marcus visade upp under sista året där.

FCK? Mycket tveksamt att de skulle satsa en massa pengar på en skadebenägen 35 åring med ett förflutet i Bröndby.

MFF… Se FCK förklaringen.

Nä, HIF och Marcus Lantz för nog krypa till korset båda två och kompromissa. Men det bör ske nu ganska omgående innan det sprider för mycket oro i truppen.

2 kommentarer

  1. Vettigt inlägg. Samtidigt så kan man förstå att en spelare som kanske gör sitt livs säsong är måttligt intresserad av att sänka lönen 50%, inte minst med tanke på att han dessutom bär kaptensbindeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*