Conny- dagen efter

Det blev som vanligt på Olympia. 2-1 till HIF i den femte matchen för säsongen.

Grattis till avancemanget!

– Tack ska du ha. Ja det satt långt inne och vi har lite tur. Det finns en del att ta av i prestationen om man säger så.

Nu såg jag inte matchen av förklarliga skäl så du får berätta lite.

– Vi gör en godkänd insats men inte mer. Pär räddar oss (hur många gånger har jag sagt det i år?) vid ett par tillfällen med fantastiska räddningar och är väl den ende som kan få toppbetyg. Bergholtz ersätter Lantz och får godkänt för sin insats. Men det är starkt att vända så sent in i matchen. det vore lätt att gå ner sig i ett sånt läge.

Nu blir det AIK på fredag kl 17? Varför denna tid och dag?

– AIK spelar CL-kval på tisdagen så de undrade om vi ville flytta matchen från lördag. Detta ville vi med tanke på att annars hade vi fått flyga på fredagen och hem på söndagen. Att det blev 17 beror på att kommunikationerna mellan Stockholm och Helsingborg flygvägen inte tillåter senare matchstart.

Det har kommit uppgifter om Lantz i HD idag?

– Ja jag vet inte så mycket mer än det som står i tidningarna. Men vi hoppas kunna lösa det. Vi får se hur det ser ut till hösten helt enkelt. Kan inte kommentera ytterligare kring det i nuläget.

Det framgick i Lokaltidningen att finansbolaget var klart..

– Ja jag vet inte om jag skulle kalla det för finansieringsbolag men det finns pengar nu i alla fall. Vi har fått en summa att rätta oss efter och nu tar vi fram det “exklusiva” blocket.

Finns det någon gammal HIF:are på det blocket?

– Tänker du på Santos?

Nej mer på Luton Shelton faktiskt..

Nej det finns inga gamla HIF:are på det blocket faktiskt. Som du förstår kan jag inte gå in på namn men så mycket kan jag säga att finansiärerna har som krav att det ska finnas vidareförsäljningskapacitet i spelaren. Detta gör också att vi slipper ge procent på våra yngre spelare.

Skadefronten då, hur ser det ut där och är någon tillbaka till fredag?

Joel rehabtränar, May är också i rehab men på väg till full träning, Hannu tränade äntligen för fullt idag, Eidswohld är också tillbaka i full träning. Ingen av dessa fyra är dock med på fredag.

Lantz gick för fullt på träningen i dag och kan mycket väl vara med på fredag.

Har vi fått några bud på våra spelare?

– Nej det är väldigt lugnt på den fronten. Inga bud än. Men det kan ju röra på sig efter VM-finalen. Då lär det ju hända en hel del i fotbollsvärlden kan jag tänka. Det kommer att röra på sig då, förhoppningsvis också gällande vår anfallare.

Då får vi tacka för idag och vi ses på fredag på Råsunda.

– Ja det gör vi!

3 kommentarer

1 trackback/pingback

  1. Vinna cupen, vinna cupen Helsingborg! | HIF1907 | Nyheter24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*