Gästkrönika: ” Känns som att HIF har hittat rätt i sitt spel”

Sven Lundberg är en av alla HIFare i exil. I söndags fanns han på Iver Arena för att följa DiRöe Live. Här kan du läsa om hans tankar efter segern mot Västerås


Som HIF-are i exil är glädjeämnena per år få. Sedan 1999 lever jag i Mälardalen och när spelschemat släpps för säsongen och HIFs matcher läggs in i kalendern markeras det särskilt vilka jag har möjlighet att se på plats och när jag kan tajma in besök på Olympia med allt annat pussel i livets logistik. Därför blev jag lite besviken när BOIS vann i kvalet över Dalkurd då jag därmed missade en given match i Uppsala.

Men idag var jag i Västerås med mina grabbar. För övrigt är det en av mina främsta insatser som HIFare; att mina två grabbar uppväxta i Stockholms norra delar, där alla deras kompisar hejar på något av de tre stockholmslagen, är stolta HIFare och använder kläder med rätt logga på över tiden!

Jag hade två funderingar inför dagens match. Den ena var hur backlinjen skulle se ut men det löste ju Granen redan under lördagen genom att lägga skorna på hyllan. Kan tänka mig att det beslutet blev enklare av Charlies stabila framfart under året. Den andra var huruvida Rasmus skulle följa upp säsongens bästa insats förra veckan med en ny stormatch, vilket han gjorde! Flöt över stora ytor, alltid tillgänglig, slog inte bort en boll och hans mål är ett typiskt Rasmus-mål. Van den Hurk måste också nämnas, vilket kraftpaket! Fångar in bollar och vänder bort motståndare utan några större problem och fick kröna dagen med ett hat-trick! En som dock inte kom till sin rätt var Loeper som inte syntes alls i första halvlek även om han glänste till några gånger i andra.

En bra första halvlek följt av en trött andra halvlek där en av höjdpunkterna var Lennartssons raseriutbrott i 76:e minuten när HIF slarvigt tappade boll.

Känns som att HIF har hittat rätt i sitt spel och att allas spetsegenskaper får maximalt utrymme och med tanke på två nyförvärv och Lundberg utanför startelvan så ser framtiden ljus ut!

Avslutningsvis; tack AOH för det enorma arbete ni gör för mig som supporter. Jag känner mig närvarande i allt som händer runt HIF. 

Och tack för att jag fick vara gästkrönikör idag!

/Sven

Vill du Bli Prenumerant på AOH? Klicka här!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*