Gästinlägg – Grillat är godast på Olympia?

HIF satsar mycket på att vi/de som besöker arenan ska få en helhetsupplevelse. Från spelet på plan till övrig service på arenan. Och för det mesta funkar allt enligt plan och tillfredställelse…men det finns även små problem som kan skapa stor irritation.

Anders Nyman, som bland annat skriver i sin blogg Uppsnappat.nu, delar här med sig av sin upplevelse på Olympia, där ett litet problem skapade en stor irritation:

***

Nyss hemkommen från Olympia där jag såg Helsingborgs IF slå… nej just det, jag menar spela lika mot Häcken. 1-1 blev det till slut efter en rad mer eller mindre intressanta målförsök från HIF:s sida, men vad hjälper det och läderkulan inte går in.

Men det här inlägget ska inte handla om fotboll i sig utan mer om arrangemangen runt omkring, och speciellt då korvförsäljningen, som retade upp mig rejält idag.

Först och främst kan man ju konstatera att de utan problem hade kunnat få plats med dubbelt så många korvstånd som de har, vilket hade resulterat i att man kanske hade hunnit köpa sin korv innan andra halvleken började, vilket alltså inte var fallet idag (och då var det inte mer än drygt 8 000 åskådare på plats, dvs bara halvfullt).

Men sedan är jag intresserad av och skeptiskt till vem det är som driver korvförsäljningen. Är det HIF själva eller har de lejt ut tjänsterna till privata initiativ och i så fall är det en eller flera aktörer? Vedebörande bör i alla fall se över sin verksamhet tycker jag.

Situationen som idag uppstod och retade mig var att jag skulle inhandla en korv med bröd och på skylten ovanför luckan stod med stor och tydlig text ”Korv med bröd 25 kr”. Detta var perfekt eftersom det var exakt så mycket pengar som jag hade på mig i kontanta medel. Väl framme vid luckan fick jag frågan om jag ville ha kokt eller grillad korv. Inget snack om att grillad korv är godare, eller hur? En grillad alltså!

”Då blir det 30 kr”, säger då tjejen i luckan.
”Men det står ju 25 kr på skylten”, svarar jag lite förvånat.
”Vilken skylt?” får jag som svar. Vad är det för fråga?
Jag pekar upp mot skylten ovanför mitt huvud, börjar bli lite irriterad över bristen på service, och säger ”Den där!”.
Nu blir det lite konstig stämning inne i korvluan, och de tre tjejerna på plats, knappt gamla nog att få arbeta, vet inte riktigt hur de ska hantera siuationen, så de bara tittar på varandra i ett par sekunder.
”Men en kokt kostar 25 kr och en grillad 30 kr”, upprepar den första tjejen. ”Och står det verkligen ”GRILLAD korv…?”
”Men är en grillad korv inte en korv då?”, undrar jag, och hänvisar återigen till att det står ”Korv med bröd 25 kr” på skylten.

Nu tittar bara tjejerna på varandra utan att säga ett ord. Till slut orkar jag inte tjafsa, utan säger helt enkelt att jag tar en kokt korv istället så att jag kanske kan få se någonting av andra halvleken.

Som ni förhoppningsvis förstår är det här inte en fråga om de 5 kronor som de ville ha extra, för er som tycker jag är snål. Det är dock en fråga om 1) princip och 2) servicegrad.

1) Princip: Har man en korvkiosk av något slag och sätter upp en skylt där det står ”korv med bröd 25 kr” då är det ta mig f*n 25 kr som gäller oavsett vad det är för korv. Annars får man skriva ”kokt korv med bröd 25 kr” eller ”korv med bröd från 25 kr” eller något liknande.

2) Servicegrad: Men ca 5 personer kvar i kön innan det var dags att stänga korvkiosken hade det varit så enkelt för den här tjejen att ta mina 25 kr och erkänna sitt (korvkioskens) fel i skyltningen och ge mig en grillad, och sparat både mig och de själva en massa onödig tid.

Så till er som driver korvkiosken precis under sektion 31 på Olympia, se till att antingen skylta ordentligt eller utbilda er personal i vad som gäller, och sluta låtsas som ingenting bara för att det är en fotbollsarena och ni hoppas att folk ska betala vad som helst för en korv, i brist på tid och ork.

Gör om – gör rätt!

Anders Nyman

1 kommentar

  1. Håller med dig Anders!
    Var på sista hemma matchen förra säsongen mot Malmö och i halvlek när jag skulle gå och köpa mig en korv så han andra halvlek börja innan jag hunnit fått min korv. Kan inte vara så svårt att sätta upp just för matchdagen flera platser där man kan köpa sin korv och ändå få en chans att vara med från början av andra halvlek.
    Det ger helt enkelt en dålig servie känsla. Man betalar ju flera hundra spänn för att få se HIF spela och räknar man självklart att man ska få se hela matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*