Conny – dagen efter

Gratulerar till poängen Conny, i alla fall om man ska se till de sista femton minuterna,,

– Ja, Häcken är nog det bästa laget vi mött i år. Gerhardsson (Häckens tränare) var nöjd med deras defensiva insats. För vår egen del var det slarvigt passningsspel, framför allt första kvarten.

Spelet sista halvtimman av första måste varit det bästa för i år?

– Det tycker jag nog ja. Då hade vi balans över hela banan och skapade också en hel del.

Synd att Sundin inte spelade snett inåt bakåt till Lindström istället för att försöka nå Gerndt,

– Kan bara hålla med men man ska ha i åtanke att vi på sidan om ser situationen i sin helhet. En spelare kan känna sig stressad utan att egentligen vara det. Men visst, det hade varit ett bra läge.

I andra såg det helt annorlunda ut..

– Vi tappade helt enkelt tålamodet och försökte nå fram till snabba avslut. Och det gick ju inte så bra. De fick en ledning där vi går bort oss lite, sedan fick vi ju en snabb kvittering och det såg ut som om vi skulle få ett grepp på dem.

Men så blev inte fallet, Häcken förde ju spelet sista kvarten. Det var ju de som gick för seger.

Jo det blev ju så men detta berodde mycket på att vi verkligen gick för seger och tappade positioner på mitten. Johan Eiswohld blev lämnad ensam flera gånger när Gashi blev lite ivrig och satte press på såväl ytter- som mittbackar. Detta gjorde säkert att Johan såg sämre ut än han var.

Vad tycker du om Eiswohlds insats då?

– Briljant, för att vara debutant. Bra positionsspel, bra passningsspel och vann flera nickdueller mot Ranégie. Dessutom så har han färre tillslag än Gashi och May. Han har en bra passningsfot fast det blev fel igår men långtifrån bara beroende på Johan utan snarare på att anfallarna inte riktigt var beredda på det snabbare passningsspelet. Dessutom har våra innermittfältare haft det jobbigt i de flesta matcher då vi ofta mött lag med tre centrala mittfältare. Detta kan ha med vårt vacklande anfallsspel att göra då de kommer rätt långt ner i banan.

Holgersson har det tungt. Bra defensivt men en dålig passningsfot.

– Tycker du har både rätt och fel där. Defensiven är bra, men det är inte alltid passningsfoten som ställer till det utan att han ibland värderar lägena lite fel och söker svåra lösningar. Spelar han enklare går det bättre. Sedan hade vi problem i passningsspelet över hela laget första kvarten. Larsson och Nilsson hade ju en del för sig, liksom flera andra.

Jag blev väldigt förvånad över att Sundin fick vara kvar på banan och att inte Rasmus fick ta steget upp.

– Vi bollade med den möjligheten men Rasmus kom snabbt in i spelet som högeryttermittfältare också och vi gjorde ju ett snabbt mål och gick för ett till. Kändes då som att vi hade så starkt offensivt som vi bara kan.

Jo Sundin har ju inte varit med i spelet så mycket de senaste matcherna men det var ju inte Gerndt i början när Sundin var bra..

– Det är väl lite så att vi i början hittar bakom deras vänsterback och då blir Sundin mer engagerad i spelet. De senaste matcherna har hålen funnits bakom deras högerback.

Rachid blir jag inte klok på..

– Haha inte du heller? Han ger ju ytterligare en dimension i vårt spel men ibland så håller han i så länge att de andra spelarna inte riktigt vet hur de ska löpa och så vidare. Ibland borde han släppa bollen lite snabbare helt enkelt. Men hans spelstil behövs mot lag som är välorganiserade. Han gör det där lilla extra som får motståndarna att öppna sig. (Här frågar jag inte men läser en öppning med Rachid från start på måndag eller i alla fall ett tidigt inhopp).

Hur står det till med skador?

– Vi har Hannu, Baffo och Edman skadade. Ingen av dem lär vara aktuell till måndag. Baffo var igång men fick känning igen och Edman är igång och löper men behöver lite tid för att komma ifatt också.

Ja då återstår inte mer att fråga om idag. Lycka till på måndag!

4 kommentarer

  1. Tack för en riktigt bra intervju. Connys perspektiv sammanfattat på några rader. Att han dessutom tycker annorlunda än både “experter” och de flesta fans gör det bara ännu intressantare.

  2. Tack Conny och framför allt Leif för ett, precis som vanligt, bra arbete. Jag har dock en fråga som jag gärna skulle vilja ha ett svar på.

    @Leif: Hur kommer det sig att du inte frågar Conny om varför han väntar så länge med att göra något i andra halvlek? Det var alltför uppenbart att något inte stod rätt till och behövde förändras. Vilket självklart Conny också såg, duktig tränare som han är, men ändå kom inget byte förrän Häcken hade hunnit göra två mål (varav ett dock dömdes bort för offside).. Varför??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*