Gais…så här långt!

HIF inledde med två segrar efter sommaruppehållet. Därefter pekar formkurvan neråt. För morgondagens motståndare, Gais, är livet inte mycket roligare. Göteborgarna har nämligen bara lyckats skrapa ihop en enda seger på de fem senaste matcherna.

De må vara att Gais har mött lag Öster och Falkenberg som medan HIF mött idel bottenlag. Men formen ljuger inte och det är två av Superettans formsvagaste lag möts på Olympia imorgon.

Efter en poäng, på de tre senaste matcherna, så är det enbart tre poäng som räknas imorgon. Dvs om laget skall haka på kampen om en kvalplats. Dessutom fick man extra hjälp, tidigare idag, när Öster gick på pumpen mot Syrianska.

Gais har haft en rejäl spelaromsättning under sommaren vilket bla inneburit att man värvat bröderna Wede från HIF. Varken Calle eller Anton medverkar i morgondagens match. Den sistnämnde löste nämligen det själv genom att plocka två gula kort, på tre minuter, mot Syrianska och är därmed avstängd när Gais kommer till Olympia.

Till Gais hemsida säger nya tränaren, Bosko Orovic, så här inför matchen:

– Trots att vi saknar några spelare och trots att det är en bortamatch, som vi ju haft svårt för sen jag kom hit, så är känslan riktigt positiv. Vi har bra koll på HIF och har gnuggat vår matchplan och ska fokusera på att sätta vårt spel. Vi känner oss redo för matchen och ser fram emot att ta oss an HIF.

– Anton Wede och Alibek Aliev är avstängda och tyvärr får Luka Mijaljevic och Calle Wede också stå över. Luka fick en sträckning i förra matchen och vi tror att han behöver två veckor för att vara tillbaka. Calle Wede halkade i en situation på träningen och har en lättare blödning i låret och vi vill inte ta några risker med honom.

– Vi kommer att spela med hög press för att vinna bollen nära deras mål. När vi vinner bollen ska vi se till att kunna behålla den, få igång spelet och hitta luckorna som vi vet finns i deras försvar. Det kan handla om att överbelasta i vissa ytor, hitta två mot en-situationer och lite andra detaljer också säkert. Sen ska vi se upp med hur de försöker att förstärka centralt i banan och hur de pressar på vår backlinje. Men som sagt, vi är väl förberedda.

HIFs restprogram är rätt tufft med bla bortamatcher mot Trelleborg och BP. Men man har också hemmamöten med toppkonkurrenter som Öster, Falkenberg och Dalkurd. Med andra ord så är det åter dags att börja plocka treor!

Gais (hemma), Trelleborg (borta), Dalkurd (h), Brommapojkarna (b), Varberg (h), Falkenberg (h), Gefle (b), Värnamo (h), Degerfors (b) Örgryte (b), Öster (h).

Enligt HD.se är samtliga, utom tre, spelare tillgängliga (Lange, Dahlberg och Surprise) vilket innebär att vi förhoppningsvis får stifta bekanskap med vår nya anfallare Lumala Abdu.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*