Fullt hus i Allsvenskan?

Nu har de kloka herrarna (?) på Svensk Elitfotboll kommit fram till lösningen på hur Allsvenskan ska höjas i status och locka mer publik! Kostnaden för SE blir drygt 4,5 miljoner, bara i höst.

Fokus kommer läggas på att locka fler till arenorna, “Fullt Hus”. Och det är ju bra. Fotboll ska ses live och gärna med mycket publik, allt för att få en bra stämning och inramning. Detta gör ju naturligtvis att helhetsupplevelsen ökar för publiken och ger förhoppningsvis valuta för pengarna.

Det kommer spenderas ytterligare miljoner på detta med målet att varje lag ska arrangera en hemmamatch där de drar fullt hus. Om laget lyckas får de ta del av en pott på 1,6 miljoner finansierat av Svensk Elitfotboll, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel.

På tal om pengar och priser. Är du kund hos Svenska Spel och dessutom innehavare kommer du att erbjudas rabatterade priser på biljetterna.

Men det viktigaste av det som SE kommit fram till är att lyssna på supportrarna då det gäller fast spelprogram. I dagsläget har så nästan hela höstens spel program spikats.

***

Rent spontant tycker jag att det verkar vara vettiga idéer som SE spottat ur sig. Vad och hur de kommer att ge för slags utslag rent praktiskt, det återstår att se.

På tal om rabatterade priser bör vi ju ge cred till HIF för att redan ha gjort en del åtgärder i det avseendet.

Btw, en större del av förslagen finns att läsa här.

Vad tycker du om de initiala förslagen, finns det något du vill tillägga?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*