Det onödiga våldet

I morse nåddes vi av nyheten att två män skjutits till döds i Ronna, stadsdel i Södertälje. Våldet har skördat ytterligare offer. Varför blir det så här, varför händer det?

Det är inte något som jag tänker analysera här. Det ryktas om speluppgörelser och skulder. Men hur är den person funtad som tillgriper våld? Oavsett om det gäller i den mer privata sfären eller i samband med olika evenemang så begriper jag inte vad som får personer att tro att just de har rätten att beröva andra på deras liv.

Nu vid lunchtid framkom det att en av de dödade är Eddie Moussa, spelare i Assyriska FF och en av Conny Karlssons spelare under förra hösten. Det är inte mer tragiskt för att det är en mer känd person men på något sätt kommer det ändå en närmare.

Nu är det dags för oss “vanliga” Svenssons att säga nej till våldet. Just det här är förmodligen inte fotbollsrelaterat men det är dags att ändra på normerna. Även inom fotbollsfamiljen. Att tillgripa våld är aldrig acceptabelt. Det får inte ses som acceptabelt. Oavsett om det handlar om huliganbråk på parkeringar i Jönköping eller industriområden i Södertälje, eller om det handlar om slagsmål och överfall i samband med krogrundor.

Mina tankar går just nu till Eddie Moussas nära och kära, till Assyriska FF och dess supporters, men också till det samhälle som sakta förfaller till neandertalnivå.

Kan det tänkas att fem minuters tystnad för Eddie Moussa startar matchen mot Häcken på måndag?

Då det inkommit kommentarer som behandlar rena rykten har kommenteringsfunktionen tagits bort på detta inlägg.