Betyg Hammarby – HIF

Jag kan intyga att John Coopers omdöme om Söderstadion stämmer. Lutningen, eller snarare avsaknaden av lutning, är att likna med vattenspegeln på Öresund en dag utan någon som helst vind. Av olika anledningar hade jag lite mer tur med placering och lyckades se i alla fall stora delar av matchen. HIF startade verkligen inte bra och Hammarby hade jättelägen i nästan varje anfall. HIF:s spel präglades av oförklarliga sparkar i luften, snedträffar på bollen och missförstånd spelarna emellan. Efter 10 minuter var jag övertygad om att vi skulle bli överkörda och att det enda som kunde ändra matchbilden var ett turligt mål från vår sida. Nu vet jag hur många lag känner på Olympia – när vårt spel stämmer.

Hammarby var det bättre laget och brände flera jättechanser – och när man inte missade öppet mål stod Pär i vägen. Till sin hjälp hade man en domare som inte var helt opåverkad av hemmapubliken och som viftade glatt med gula kort för minsta lilla händelse. Många kort var verkligen omotiverade. Synd att inte Lerjeus fick döma vår Olympia-match mot Sarajevo… Nåväl, 3 poäng är 3 poäng och ingen kommer att minnas efteråt att Hammarby kanske var mer förtjänta av dem. Dessutom är det inte mer än rätt med tanke på förra årets match på Söderstadion.

Här är mina betyg efter matchen:

Pär Hansson – 42. Överlag säkra ingripanden och två fantastiska räddningar på frilägen. Tack Pär!

Erik Wahlstedt – 30. Hammarby anföll gång på gång (ofta med framgång) på Eriks kant. Kändes lite passiv. Bättre i positionerna i andra.

Marcus Nilsson – 41. Snabb och säker. Tog nästan allt i luften. På slutet flyttades Igor Armas upp i anfallet men mot Markus vann han inte mycket. Något frågetecken för samspelet med Joel i första halvlek.

Joel Ekstrand – 35. Tveksam i flera lägen i första, mycket bättre i andra. 28 i första och 42 i andra.

Adama Tamboura – 36. Bra offensiv insats och godkänd defensivt. En av få spelare som klarar av att spela bollen genom mittfältet på marken.

Christoffer Andersson – 40. En av de bästa idag. Sååå vacker framspelning till Sundins mål. Kämpar, faller, reser sig och kämpar igen.

Andreas Landgren – 43. Kanske bästa HIF:are på plan idag. Glänste inte, men en gedigen och viktig insats för att störa bort Dahl och Söderström. Som natt och dag jämfört med i våras.

Olafur Skulasson – 28. Missade mycket. Bäst på plan i förra matchen, men igår var det svårt. Dock: oerhört skönt att se att Skula inte hänger med huvudet efter en miss utan genast ger sig in i nästa situation. Väldigt onödig varning och därmed avstängning mot ÖSK.

Fredrik Svanbäck – 34. Kämpar som vanligt utan att glänsa.

René Makondele – 34. Blandar briljanta saker med halvusla. Fantastiskt fin träff vid målet (kanske bästa jag sett i HIF på flera år), men fortfarande omständlig och spelar oftast i sidled eller bakåt. Skulle agera target men hade nya axelvaddar i form av Igor Armas. Stort plus för att René trots detta fortsätter att visa sig och inte ger upp. Plus också för Renés presspel för att störa Hammarbys uppspel. Har mer i sig.

Erik Sundin – 40. Oerhört snygg lobb. Vår kyligaste avslutare på flera år? Dessutom flera andra bra avslut och löpningar. Känns som vår bästa anfallare nu när Henrik är borta och Porcellis inte fått visa upp sig ännu. Det enda som saknas nu är öppnande löpningar för lagkamrater.

Markus Bergholtz – 34. Kommer in i en fas då HIF enbart vill få tiden att gå medan bollen hålls borta från vårt straffområde. Kämpar men kändes lite blek.

Markus Holgersson och Mattias Unkuri spelade för kort tid för att betygsättas.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*