Fredagstankar…

Jambo Jimmy Jambo! ( Jambo är den en av de vanligaste hälsningsfraserna på swahili). Känns bra att HIF ser om sitt hus om nu Adama lämnar i sommar, något som känns ganska troligt om bara det finns någon intresserad klubb. HIF kommer nog inte bredda sin trupp i sommar, snarare kommer nog en del spelare lämna och kanske ett par nya köpas in men jag tror att truppen kommer vara ett par gubbar mindre när serien drar igång igen efter uppehållet. Tydligen har Jesper Jansson synts en rad gånger på Landskrona BoIS hemmamatcher den senaste tiden och jag tror att han håller koll på Ivo Pekalski. Sommaren kommer bli spännande och förhoppningsvis mister inte HIF chansen till guld under uppehållet…

***
Givetvis kommer vi närvara vid någon träning under de närmsta veckorna för att kika på Jimmy Jambo ( underbart namn). Är dåligt insatt i reglementet men jag tror att Jambo kommer ha möjlighet att spela i U21 serien? Isåfall kommer vi förhoppningsvis bevaka och rapportera LIVE från matchen om Jambo ges chansen. Kanske redan mot Öster nästa vecka?

***
Fantastiskt med serieledning, vinst mot TFF hade varit underbart. Blir väl 10000 på Olympia på måndag?

***

Publiklag ska man inte kalla TFF, trots den relativt positiva inledningen av säsongen så sviker publiken.  TFF har allsvenskans sämsta publiksnitt och nu  vill Barbro Bengtsson använda magi. ”Ibland önskar jag att jag hade en trollstav för att få veta vad som är det mest optimala sättet att få publik”, säger TFF:s marknadschef till Trelleborgs Allehanda.

Jag vet inte men måste det inte kännas hopplöst om man börjar hoppas på magi när det gäller att locka folk till matcherna?

***

Erton Fejzullahu...

***

Intervjuade en TFF supporter inför säsongen som hade följande att säga om HIF då :

“Helsingborg ska vara besvikna om de kommer sämre än 5a. Det är ett starkt lag med en hel del intressanta spelare. Erik Sundin kommer visa sig vara en bra värvning och kommer producera en heldel till Anfallarna, Henke & Rasmus. Om det fortsätter på detta viset tar HIF SM-guld 2010 året innan TFF tar det”

***

Daniel Andersson, Chansa, Tamboura, Unkuri, Holmqvist kanske borde säljas av HIF under sommaren för att kunna finansiera köp av en vänsterback ( Edman helst) och en anfallare. Arvidsson lär lämna och jag undrar hur HIF gör med Patronen och Svanbäck, lojala spelare men som nog har hyfsade löner. Skulason som mittbacksreserv och Patronen säljs?

***

Kom igen Peter Swärdh, övertyga Erton Fejzullahu att välja HIF!

***

Vad tror ni om Silly Season i sommar? Vilka kommer och vilka bör säljas/lämna?

Vad tror ni om matchen mot TFF?

Dela med er, vi tycker det är riktigt kul med alla som kommenterar och bidrar…

4 kommentarer

 1. Med tanke på ekonomin och att HIF behöver spara pengar så tycker jag följande borde lämna i sommar; Danne, Chansa, Svanbäck, Holmkvist, Arvidsson.

  Såklart så försvinner en hel del bredd men ekonomin är viktigast. Adama får gärna vänta till efter säsongen eftersom vår trupp innehåller väldigt få backar och Unkuri är nog ingen stor kostnad. Arvidsson och Holmkvist behövs inte då vi har Rene, Sundin och Alfa som alla kan spela anfallet om Henke eller Rasmus skulle vara avstängda/skadade… Skulason får denna säsongen på sig…

 2. Ha i åtanke att såväl Landgren som Bergholz ännu ej har förlängt sina kontrakt, så jag hoppas verkligen att man inte påbörjar rensning i truppen nu när man äntligen lyckats få lite bredd.
  Föredrar 1ut – 1in principen

 3. Hmm, spelare som borde ut i min mening:
  Chansa, Makondele, Patronen och Mini (tyvärr)
  Makondele lär ha ganska bra lön, Chansa vettifan och så även med resten, men ta en del av Makondeles lön o splitta den mellan Ekstrand och Bergholtz. Jag anser att detta är våra viktigaste spelare. Landgren har bättre djupledslöpningar, men ganska ofta dyker de stenhårda passningarna i midjehöjd upp. Bergholtz slår mycket bättre passningar än Landgren, dock så löper landgren ganska mycket bättre… Men detta vägs upp av en hypersnabb sundin på ena kanten o CA på andra. Till dessa har man Unkuri på bänken som även han är ganska snabb, men även Wahlen.

  Att sälja Skula är inte att rekomendera då han är enligt mig och nog många den efter Henke och Lantz mest omtyckte spelaren. Jag tror inte det är för att han det första han gjorde när han kom till Sverige var att lära sig svenska snabbt som fan, inte att han är fotbollens svar på “Hårde Hardy” utan för hälsenetacklingen på PSVs filmare på olympia efter 50 sekunder… Sälja Skula är det sista man ska göra…

  Arvidsson kostar nog inte så mycket och en sån behövs för att inspirera ungdomarna, en som aldrig slutar springa..

  Detta var nästan en liten novell, men va fan, bor i ett fotbollsdött norrland så måste få snacka av mig lite 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*