“Det är många som tycker jag ser nonchalant ut” – Spelarkommentarer efter BP – HIF

Här kommer så korta spelarkommentarer efter måndagens match mot BP. Som ni kunnat läsa i John Coopers samtal med Bosse dagen efter dagen efter dag…eh… I alla fall kan man konstatera att det händer en del på skadefronten och att det intensiva matchandet (och kanske även varierande underlagen?) sliter på spelarna. Så även på undertecknad som dragits med ett ryggskott den senaste veckan. Lagom till att det började ge sig satt jag och gladdes åt ännu en HIF-seger. Men efter den något kylslagna vårkvällen fick jag åter sätta upp mig själv på AoH:s skadelista. Nu när “skadehelvetet” äntligen är över är det dags att börja leverera.

Vi inleder spelarkommentarerna med en skön kommentar från Bosse:
– En del menar att fyra Stockholmslag är för många. Vi tycker det är för få!
Detta sagt efter sammanlagt 9-0 mot Hammarby, Väsby, AIK och BP.

Marcus Bergholtz gjorde sin första match från start i år (och, tror jag, någonsin i Allsvenska sammanhang) och såg glad ut när han kom ut från omklädningsrummet. Hur var det att göra debut Markus?
– Det kändes bra. Jag försökte gå in och spela som jag brukar.

Idag fick HIF spela mot något som i alla fall liknade ett 442. Det hör inte till vanligheterna i årets allsvenska. Hur lägger man upp spelet bäst mot en sådan uppställning?
– Ja det gäller att man spelmässigt värderar lägena. Kanske att det blir lite fler längre bollar.

Kan du beskriva lite om hur du är som spelare för de läsare som inte sett dig spela förut?
– Helst tycker jag att andra skall uttala sig om mina kvaliteter, men för att säga något är jag säker med boll och har god speluppfattning.

Medan jag pratade med Marcus hann Joel gå förbi utan att jag märkte det. Med tanke på våra innerbackars mycket säkra spel var Joel en annan av de spelare jag helst ville byta några ord med. Jag spårade honom till bussen, där Sten-Inge Fredin barskt kastade ut Joel (med glimten i ögat). Joel, vad är anledningen till att du, ja hela HIF, spelat så bra försvarsspel i år?
– Vi jobbar bättre som ett lag i defensiven, det har givit resultat. Personligen har jag utvecklats och tagit ytterligare ett steg i mitt spel.

Ja, du ser väldigt självsäker, ibland nästan övermodig, ut när du spelar. Finns det inte en risk att du kan bli lite för säker på dig själv?
– Nej det tror jag inte. Det är många som tycker att jag ser nonchalant ut när jag spelar. Kanske är det min spelstil som ser ut så, men jag tar min uppgift på stort allvar!

Det har snackats en del om planen här på Grimsta. Hur illa var det egentligen?
– Det är klart att den är svårspelad, vi vill ju rulla boll. Men så illa var det inte.

Vi tackar Bosse och spelarna för att de tog sig tid för Allt Om HIF. Lycka till mot Gunnilse!

2 kommentarer

  1. Vafalls!? Bergholtz slog igenom stort då han startade fem (5!) allsvenska matcher förra hösten. Och BP 4-4-2? De kör ett tydligt 4-2-3-1 med Guterstam som ensam forward.

  2. Som jag skrev var jag osäker. Jag minns att Marcus blev inbytt, men att han startade hela 5 matcher minns jag inte alls. Trots allt skadelände förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*