Frågetecknen hopar sig inför premiären

Äntligen. Vårsolen tittar fram och det känns att fotbollssäsongen står runt hörnet. Förväntningarna ökar för varje dag och om knappa två veckor får vi en fingervisning om vad vi kan vänta oss av 2011 års suveräna mästare.  Lite nervöst är det med tanke på att anfallarna hittills inte levererat i träningsmatcherna.

Vi är förmodligen ganska många som vet alldeles för lite om kvaliteten på årets nyförvärv. Frågetecknen radar upp sig.

Vem är och vad kan exempelvis isländske Alfred Finnbogason? Är han mannen som ska göra målen i år? Kommer norske Tomas Sörum att få ordning på målskyttet? Har Alvaro Santos konserverat den målform han visade i slutet av förra säsongen?

Den viktigaste frågan av alla är: behöver vi vara oroliga? Att försvara mästartiteln i allsvenskan är en uppgift som de flesta gått bet på tidigare.

Jag tror inte att det finns någon större anledning till oro! Mitt förtroende för tränargänget med Conny och P-O i spetsen samt sportchefen Jesper Jansson är grundmurat efter de två senaste säsongerna. Jag litar på att de likt Sickan i Jönsson-ligan har en plan.

Årets tävlingspremiär – mötet med allsvenska tvåan AIK – kommer att ge en indikation på var HIF står. Och faktum är att vårt gäng har revansch att utkräva eftersom vi inte lyckades besegra Solna-gänget förra säsongen. Jag genomled både förlusten på Råsunda och den oavgjorda matchen på Olympia, som tillika var säsongsavslutning i allsvenskan.  Att det inte blev seger hemma var lätt att smälta eftersom guldet redan var klart men förlusten i Stockholm sved.

Det som gladde mig mest i den matchen var faktiskt Santos mål. Jag vill gärna se den gode Alvaro fortsätta leverera.

När detta skrivs laddar HIF som bäst upp på ett av mina favoritresmål, klassiska Mallorca och jag vet att den miljön kan inspirera till stordåd. Låt oss hoppas att killarna får samma inspiration så att de kommer hem laddade inför säsongspremiären den 24 mars.

Nu vet vi ju alla att Supercupen inte har samma dignitet som allsvenskan eller ens som Svenska cupen, utan mest är en kul grej men visst var det skoj att börja förra året med att spöa Malmö. Jag är säker på att en seger mot AIK skulle ge samma inspiration inför årets allsvenska.

Det har spekulerats en hel del om vilka som blir de svåraste konkurrenterna om guldet i år och det lag som pekas ut är ju storvärvande IFK Göteborg. Med tanke på vilka resultat ”Änglarna” nått i träningsmatcherna verkar det vara ett vettigt tips. Men vi ska ha i åtanke att det kan hända saker i alla lag under sommaruppehållet så de flesta tips vid den här årstiden ska tas med en stor nypa salt.

Den allra största utmaningen för HIF i år är förstås att avancera i Champions League. Jag tror att det kommer att behövas ytterligare förstärkningar i laget framöver för att klara den uppgiften.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*