Allsvenska notiser – GAIS mer fisk än fågel?

Högtflygande GAIS hade en succé-säsong förra året och 2011 blev den mest framgångsrika säsongen för klubben på många år, då man slutade på femte plats i Allsvenskan. I år ser det ut att bli bottennapp och man har 8 miljoner skäl till att vara oroliga!

GAIS redovisar ett minusresultat på åtta miljoner kronor för 2011, och visar röda siffror i det egna kapitalet på mellan en och en och en halv miljon kronor. Klubben köpte loss Wanderson i fjol och har inte heller tagit med de nästan tre miljoner man väntar på från Rangers för Mervan Celik i redovisningen.

Tidigare tog även GAIS ett lån på ca tre miljoner för att kunna ha råd att betal lön till Wanderson. Men varför inte sälja honom och rädda upp ekonomin?
“- Vi gör ett minusresultat men vi har också väldigt klart för oss vad det beror på. Vi kan sälja Wanderson för tio miljoner i morgon. Men det vill vi inte, säger GAIS-ordföranden Mats Persson.”

Just nu håller även GAIS på att se över möjligheten att kunna knyta till sig Mervan Celik som bekant bröt sitt kontrakt härförleden och står nu till förfogande till den klubb som har möjlighet att betala hans lön. Men där kan vi väl knappast räkna in GAIS, såvida de inte lånar på sig ännu mer?

Och även om jag tycker det ser mer nattsvart än grönsvart ut för GAIS, så finns det en naiv förhoppning inom klubben att detta ska redas ut inom kort;
“- Vår anläggning står i böckerna som drygt fem och en halv miljon. Nu ska vi ha med den i kontrollbalansen. Vi gjorde en värdering av den för fyra år sedan. Då var det tio och en halv miljon. Nu tar vi med den som ett värde på elva miljoner.

– Vi ökade publiksnittet med 27 procent förra året. Vi har dubblat på marknad i år. Vi har sålt fler årskort och har 50 nya sponsorer. Mycket av det här minuset är ju ingen hemlighet. Vi avstod från intäkter på sju miljoner* med Wanderson. Vi har en långsiktig plan med att komma till rätta med det här.”

För allsvenskans del och för Göteborgs del, så hoppas vi ju naturligtvis att GAIS på alla sätt ska reda ut detta inom kort.

(* Sju miljoner. Det var alltså det budet HIF gav men som GAIS tackade nej till?)

 

2 kommentarer

  1. Budet Helsingborg la var på 10 miljoner. De sju miljoner GAIS avstod var en fodran på den saudiska klubben som köpte Wanderson för 15 millar men som bara pröjsat 8. De 7 miljonerna skulle betalats i somras, men dom fick GAIS avstå för att köpa tillbaka WDC!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*