Försvinner Loret Sadiku i sommar?

Det har inte undgått någon att Loret Sadiku gått från klarhet till klarhet under våren, han har övertygat tillräckligt mycket för att hålla en kvalitetsspelare som Walid Atta utanför startelvan. Enligt uppgifter till Expressen kan han vara förlorad för Helsingborg, spelarens agent Hasan Cetinkaya uppger att en turkisk klubb lagt bud. 

Loret SadikuDen 22-årige mittbacken har gjort stor succé i år och är en av många orsaker till varför Helsingborgs IF för närvarande leder Allsvenskan. Men mitt i alla diskussioner kring om klubben får behålla Alejandro Bedoya och May Mahlangu har mittbacken lockat till sig ögonen från turkiska ligan. Det är Sportexpressen.se som idag uppger att turkiska Rizespor har lagt ett första bud på Loret Sadiku, dem har sedan en längre tid tillbaka följt honom och sägs vara villiga att värva till sig spelaren.

När Sportexpressen.se ringde upp Lorets agent, Hasan Cetinkaya, bekräftade han intresset.

– Det stämmer med Rizespor. Det vore ett bra steg för Loret att ta. Tittar du på landslaget är det många svenska spelare som kommit med där efter att de gjort bra i från sig i den turkiska ligan.

– Loret vill också ta det steget och det vore perfekt att göra det nu, säger Cetinkaya

Tiden får utvisa om vi får behålla försvarsklippan säsongen ut, men bra spelare kommer alltid att locka till sig ögonen ute i Europa, men det känns väl rätt tryggt att veta att det finns en hel del fler på hans position i klubben. Atta och Baffo sitter på bänken, Björkman spelar regelbundet i Ängelholm och kan kallas hem i sommar, i Akademilaget övertygar Calle Johansson varje vecka. Som alltid sitter jag lugn i båten, sportchef Jansson har koll på läget.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Han borde stanna säsongen ut. Risk att det är lite för tidigt i hans karriär. I så fall ännu en som löper risk att stanna upp i sin utveckling. Det aktuella laget är nykomling och jag tycker att Loret förtjänar bättre. Minns Edman och Lanz i nyuppflyttade Torino. Det vore dessutom en påtaglig förlust för HIF och lägger vi därtill May och Bedoya så kärvar det rejält i en förening som ju aldrig får rättsida på sin ekonomi vilket skulle vara klubbens anledning att sälja Loret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*