AOH tippar Allsvenskan – Omgång 13

De “struliga” omgångarna fortsätter, därför en “decimerad” tippomgång med endast sex matcher, men lite glädjande är att ni genom nedanstående tips får en liten hint om hur omgång 13 kommer att inledas. 

 

1) IF Elfsborg – Gefle IF 

Roland: Här får toppkonkurrenten Ellos tre poäng serverade på silverbricka. Att Gefle skulle ha något att hämta i Borås är lika otroligt som en svensk sommar utan regn. Frågan är bara HUR mycket Elfsborg vinner med?

Slutresultat: 4-0

—–

Jimmy: Elfsborg tar emot det svaga laget från norr, Gefle, när de gästade serieledarna Helsingborg i våras fick de se sig besegrade med hela 5-1 och jag har svårt att inte se Elfsborg göra om det konststycket. Kanske gör Elfsborg ett mål mindre dock.

Slutresultat: 4-1

 

2) Brommapojkarna – Halmstad BK

Roland: Två bottengäng som kämpar förtvivlat, men utan större framgång. BP har dock chansen att fixa en värdefull trepoängare i kraft av hemmaplan. Borta har HBK hittills varit helt borta och bara fått ihop två oavgjorda. Men räkna inte med någon målorgie.

Slutresultat: 1-0

—–

Jimmy: Svårt att se vilket lag som är bäst respektive sämst här, båda huserar i botten av tabellen och är således i lika stort behov av tre poäng. Halmstad känns dock vassare och jag tror att de kan vända en nedåtgående trend här efter uppehållet. Annars får nog tränare Jens Gustavsson se sin plats ifrågasättas än mer.

Slutresultat: 0-1

 

3) BK Häcken – Åtvidaberg FF

Roland: Förra årets succé fick tydligen Häcken att överskatta sig själva inför den här säsongen. Hittills har laget varit en blek skugga av förra årets lag. Åtvidaberg är en tabellmässigt jämbördig motståndare och jag blir inte överraskad om lagen delar på poängen.

Slutresultat: 1-1

—–

Jimmy: Häcken sågs på förhand som en av favoriterna till toppen men har än så länge bara gjort folk förvånade och besvikna. Någon gång borde det vända och i laget har de “kassören från Willys” – El Kabir, som allt jämnt hänger med i toppen av skytteligan. En vinst med uddamålet till hemmalaget lär bli utgången av denna kamp.

Slutresultat: 1-0

 

4) Mjällby AIF – Kalmar FF

Roland: Blekingegänget är riktigt starka hemma på Strandvallen och har en imponerande rad där. Poängmässigt är de här lagen nära varandra men jag tror ändå att Mjällby fixar sin femte hemmaseger här.

Slutresultat: 2-1

—–

Jimmy: Årets stora överraskning har än så länge varit Mjällby, där är än så länge med och krigar i toppen, frågan är hur länge de kan spela över sin förmåga? Kalmar känns dock inte som ett lag som kan hota dem hemma på Strandvallen och en ny trepoängare bör kunna inkasseras tämligen enkelt.

Slutresultat: 2-0

 

5) Syrianska – Malmö FF 

Roland: Jag såg vilket jobb HIF hade för att fixa segern i Södertälje och trodde då att Syrianska var bättre än de visat sig vara. Åtminstone i försvaret. Anfallet var ett skämt och det har varit lagets stora problem även i fortsättningen. Kan bara hoppas att Syrianska fått ordning på målgörandet under uppehållet och hoppas att de kan lura MFF på en poäng. Men det tipset är lite med (HIF-) hjärtat.

Slutresultat: 1-1

—–

Jimmy: Syrianska är inte ett av de bättre lagen i serien men likväl väldigt svåra att slå hemma i Södertälje. Malmö är dock ett starkare lag än dem, både på konstgräs och rent fotbollsmässigt och borde kunna inkassera en trepoängare här.

Slutresultat: 1-3

 

6) IFK Norrköping – IFK Göteborg

Roland: Med tanke på att Göteborg hänger med i toppen blev jag överraskad över att laget inte förmådde spöa Djurgården hemma. Låt vara att Stockholmarna fått en kick av tränarbytet, men så bra är de väl ändå inte? Eller är Göteborg så ojämna? Då skulle de kunna få det jobbigt i Nya Parken. Men jag tror de studsar tillbaka.

Slutresultat: 0-1

—–

Jimmy: Göteborg svek mitt tips häromdagen när de var sämre än värdelösa mot Djurgården. Jag kommer inte helgardera dem fler gånger i år, brottarfotbollen alla har tjatat om blev plötsligt verklighet för mig också. Det kan nog bli en mållös tillställning (igen).

Slutresultat: 0-0

bbl_roland_nordqvist

bbl_jimmy_fors

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*