Förre tränaren om Akpoveta – “Han har definitivt potential att ligga på över 15 mål”

I går stod det klart att Dalkurds Oke Akpoveta blir HIFs första, och kanske enda, nyförvärv inför premiären i Superettan. Men vem är då denna 25-åring med en bakgrund i bla danska Bröndby? Och vad kan vi förvänta oss av anfallaren? Vi ställde hans två av hans tidigare klubbar mot väggen via Bartosz Grzelak (tränare i Frej Täby) och Adil Kizil (sportchef i Dalkurd)

 

I februari 2016 lånades Akpoveta ut från danska Lyngby till Frej Täby, på ett lånekontrakt fram till sommaren. Facit 10 mål på 13 matcher och plötsligt var anfallaren Superettans hetaste spelare. Stockholmsklubben lyckades dock inte förlänga lånet utan istället klev Dalkurd in och köpte loss honom från danskarna. Men tiden i Borlänge blev inte vad varken Akpoveta eller Dalkurd hade hoppats på.

I Frej Täby gjorde Akpoveta succé
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrΌn

Vi fick tag i två personer som, rimligtvis , har bäst koll på anfallaren av samtliga i Sverige. Bartosz Grzelak som tränade anfallaren i Freij Täby och Adil Kizil som var en av dem som stod bakom värvningen av Akpoveta till Dalkurd.

Vem är Oke Akpoveta?

BG: En stark forward som är duktig taktiskt. Utanför plan är han en sympatisk kille som kan smälta in i alla grupper och miljöer.

AK: En anfallare med bra erfarenhet av nordisk fotboll

Vad anser ni vara Okes styrkor?

BG: Styrkorna ligger i hans balans och spelförståelse. Han är duktig i en mot en.

AK: Snabb och väldigt stark anfallare som är jobbig att möta. Lite svagare på små ytor och att kombinera med andra spelare.

Varför lyckades han i Frej men kom snett i Dalkurd?

BG: Han och vi trivdes med varandra. Han fick “återstarta” sin karriär hos oss och han passade väldigt väl in i vårt spelsystem. Ibland är det inte svårare än så.

AK: Vi spelare en lite annorlunda fotboll mot vad Oke är van vid. Sen tror jag att det var tillfälligheter. Det är en bra anfallare i grund och botten.

Varför gick allt så snett i Dalkurd?
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Vad kan HIFs supportrar förvänta sig av anfallaren?

BG: En kille som kan vara osynlig långa delar i matcherna med som blixtrar till när man minst anar det. Det tränade ögat på läktaren kommer snabbt inse att han under sina “osynliga perioder” öppnar ytor för sina medspelare. Han är nyttig oavsett hur mycket boll han har.

AK: Dom kan förvänta sig en bra anfallare som kommer att springa mycket och jobba hårt i varje match.

Hur många mål tror ni han kan leverera den kommande säsongen i HIF?

BG: Svår fråga. Han har definitivt potential att ligga på över 15 mål. Då är han i skytteligatoppen.

AK: Sättet som HIF spelar på lär passa Akpoveta bättre. Skulle inte förvåna mig om han gör 10+ den kommande säsongen.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*