“Åke” är klar för HIF

Då har vi äntligen säsongens första nyförvärv på plats. Det handlar om en utprädglad målskytt som redan visat att han kan leverera i Superettan. Välkommen till HIF Oke Akpoveta

Oke Akpoveta har skrivit på för två år i HIF

Akpoveta är född 1991 i Warri, Nigeria. Den 177 cm långe forwarden kom till IK Frej i Februari 2016, dit han varit utlånad från danska Lyngby IK. Dessförinnan hade han hunnit spela i två andra danska klubbar, Brönshöj och Bröndby. Mellan det gjorde han även en sejour i Azerbajdzjanska Ravan Baku. Moderklubben är dock Warri Wolves I Nigeria.

I Frej levererade ”Åke” omgående och noterades för 11 mål på 16 matcher. När Dalkurd kom viftande med ett kontrakt så var möjligheten till att nå Allsvenskt spel större men i Borlängeklubben har Akpoveta aldrig funnit sig tillrätta utan det blev bara ett enda mål (i cupen mot Täby) på de 13 matcher han fått spela. 

Akpoveta var, tidigare under säsongen, på provspel hos HIF och spelade bla i träningsmatchen mot Odense. Nu blir alltså nigerianen klubbens första nyförvärv inför 2017 och kontraktet lyder på två år.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*