Förändringar i ledarstaben

190617 Tränare Henrik Larsson och assisterande tränare Alexander Tengryd under en fotbollsträning med Helsingborg den 17 juni 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35636

När Henrik Larsson kom in, som ersättare till PeO Ljung, stod det även klart att Christoffer Andersson klev av uppdraget som assisterande. Nu är ersättaren, och den nya rollfördelningen, spikad

Det blir en intern lösning när nu Henrik Larsson satt samman det tränarteam som skall se till att HIF behåller sin Allsvenska status även kommande säsong

Det blir U19-tränaren Jens Karlsson som, under resten av året,kommer att komplettera ledarstaben som assisterande tränare. Han kommer att ta över Alexander Tengryds tidigare uppgifter som innefattar administrativt arbete, matchanalys, teori och individuell utveckling samt fungera som en brygga mellan A- och U-lagen. Jens kommer fortsatt ha kvar en del av sin tjänst på ungdomsavdelningen.

– Först och främst är jag tacksam och stolt över att föreningen ger mig denna möjlighet. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med de övriga ledarna och spelarna i A-laget. Det är ett starkt ledarteam jag kan lära mig mycket av. Samtidigt vill jag tacka alla kollegor på ungdomsavdelningen som hjälpt mig framåt och bidragit till att jag nu får denna chans. Det känns också bra att jag får fortsätta bidra och vara med på det fina arbete som görs i vår ungdomsverksamhet parallellt med detta uppdrag, säger Jens.

A-lagets huvudtränare Henrik Larsson ser Jens som ett välkommet tillskott i staben.

– Jag är mycket glad över att vi fått in Jens i ledarstaben då jag känt honom länge och alltid gillat sättet han arbetar på. Han är väldigt duktig på det analytiska, teoretiska och administrativa, vilket hans huvudfokus kommer att ligga på. Jens ska dessutom fortsätta det arbeta med att ha extratid med ungdomsspelare, som Alexander påbörjade, då Alexander nu fått nya arbetsuppgifter. Jens fungerar mycket bra i den rollen då våra ungdomsspelare känner honom sedan tidigare och känner sig bekväma med honom, säger Henrik.

Akademiansvarige Jonas Ohlander hoppas att förändringen gynnar HIF på såväl kort som lång sikt.

– Det är väldigt roligt för Jens att få möjligheten att arbeta med Henrik, Alexander och Sven i A-staben. Han är väl värd det efter många års god utveckling i HIF, nu senast i i U19-laget. Detta kommer att utveckla honom ännu mer vilket vi hoppas gynnar klubben på både kort och lång sikt. Utifrån Helsingborgs IF:s perspektiv är det en mycket bra signal till alla våra ungdomstränare som gör ett fantastiskt arbete. Detta visar att klubben inte bara utbildar unga och duktiga spelare utan också prioriterar internrekrytering av ledare som är redo att ta nästa steg i karriären, säger Jonas.

Innebär förändringar på ungdomssidan
Att Jens flyttas upp innebär förändringar på ungdomsavdelningen. Han tidigare roll som huvudansvarig för U19-laget kommer att tas över av U17-ansvarige Alvaro Santos medan Max Lindén tar över huvudansvaret för U17-laget. Han var tidigare Alvaros assisterande tränare för U17-laget.

Lösningarna är tillfälliga under resten av 2019

Källa: HIF.se

2 kommentarer

  1. Tjena!
    Blir lite oklart vem Alexander är, när du inte klipper in hela texten från hif.se. Kopierar man bara vissa delar, blir det oklart för läsaren.

    Tack för en bra sajt för övrigt.

    Patrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*