Inför HIF-Sirius

190425 Helsingborgs David Boysen jublar efter sitt 1-1 mål under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och GIF Sundsvall den 25 april 2019 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92291

Det har blivit dags för första hemmamatchen sedan uppehållet! Detta blir även Henrik Larssons första match på hemmaplan, sedan han tog över, och den tredje matchen som nygammal tränare. För motståndet står Sirius som leds av Kalmarikonen Henrik Rydström.

Under lördagen vann AFC Eskilstuna mot Kalmar på hemmaplan, Falkenberg fick en sen kvittering mot Göteborg genom före detta HIFaren Carl Johansson och Elfsborg förlorade mot AIK. Detta innebär att det tätnar rejält i botten…

Sirius, motståndet för omgången, har 17 poäng medan HIF har 14 poäng. En vinst för HIF hade betytt att man har sex poäng ner till Sundsvall, AFC och Falkenberg i den absolut botten. Det hade onekligen skapat lite luft neråt, något som hade varit väldigt viktigt. En seger hade dessutom skapat lite mer arbetsro för laget och inneburit att man kan gå in i nästa match mot AIK utan samma krav.

Ibrahim Bance är en, av två spelare, som förstärkt HIF i veckan Foto: Anna Berg/HIF

Under veckan har HIF presenterat anfallaren Gero och mittfältaren Bance som nyförvärv men dessa blir tillgängliga först när fönstret öppnar och matchen mot AIK.

HIF kommer från ett kryss på bortaplan mot Elfsborg där HIF var det klart starkare laget men Elfsborg kvitterade i den 87:e minuten. Nu är det dags för ”Di Röe” att vända hem till Olympia där vi vet att laget är starka. Intressant att notera inför matchen är att Abubakari och Randrup är avstängda efter att båda drog på sig varsitt gult kort mot Elfsborg (tredje gula denna säsong för herrarna) och enligt Allt om HIFs rapporter är det Johan Persson som ersätter Abubakari och Boysen som ersätter Randrup.

Sirius då? Laget har skrapat ihop 17 poäng på 14 matcher, man har tagit fem segrar, två kryss och sju förluster. För Sirius är det också en väldigt viktig match, skulle laget vinna så lämnar man bottenskiktet rejält och har nio poäng ner till Sundsvall. Vid en förlust får man i alla fall ses som man närmar sig bottenstriden.

Även Sirius har spelare avstängda och får bla klar sig utan Niklas Thor och Axel Björnström

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

HIF kommer till spel med följande trupp:

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*