Leifs funderingar

 

 

 

 

 

Där försvann slutligen chansen till guldet detta år. Men det var inte i denna match som det försvann. Två förluster mot Norrköping och för många oavgjorda avgör.

***

Alejandro Bedoya är ett riktigt klipp. Accam visar också klass. Santos en avbytare med stort spel. Sundin springer mest offside.

***

Att sätta bollen på fötterna på Stoffe när vi jagar tryck känns sådär. Hans inläggsspel är bedrövligt och han är en gigantisk säkerhetsrisk bakåt när bollen är högre än 40 centimeter.

***

Men värst i dag utan tvekan Rachid Bouaouzan. Han var lysande mot Kalmar men i dag kändes det som vanligt. Omständlig, dålig blick men framför allt fullständigt usel i defensiven. Visst var det ett vackert mål Elfsborg gör när de gör 2-1 men hur svårt är det att spela vackert när motståndarna har spelare som struntar i att medverka i defensiven. Lika illa var det när han för en gångs skull var nere och vann bollen men spelar den fel. Då lämnar han bara över till andra att ta hand om hans fel. Illa.

***

Baffo och Atta gör det bra. Det som faller idag är förmodligen att Bedoya och May inte orkar hela vägen. 

***

Nu gäller det att placera sig så att vi når Europaspelet även nästa år. Vi kan ha försteg genom cupen då det blir gruppspel under mars månad. Med tanke på gruppspelet i CL eller EL så lär vi vara i betydligt bättre form än våra motståndare. Om vi nu når så långt i Svenska Cupen.

***

Daniel Andersson kommer undan med gott betyg. Målen kan han inte göra något åt.

***

Svensk fotboll tar dessvärre död på sig själv genom att tillåta plastvarianten. Detta inte som en bortförklaring till förlusten, Elfsborg var bättre i andra och vann rättvist, utan för att det helt enkelt blir en annan idrott.

***

Atta borde skämmas som fan. Sadiku och Hanstveit skadade och då går han in och tar en huvudlös varning, som faktiskt hade kunnat bli rött också. Idiotisk eftersläng.

***

På tisdag blir det Celtic och med tanke på den första halvleken idag så finns det gott hopp om avancemang.

 

7 kommentarer

  1. Håller med om det mesta. Christoffer har inte levererat på länge, Rachid slår bort de enklaste passningarna. Desstom jävligt svagt markeringsspel i andra!

  2. Trodde nog att vi skulle ta hem det här. Imponerande insats i 1a. Bedoya nätar i debuten och det gör alla lyckade nyförvärv.

    Har aldrigt riktigt räknat med nytt guld, men av alla möjliga anledningar haft mycket stora förhoppningar på CL-spel. Viktigaste matchen det här seklet på tisdag. Går det vägen kan vi dominera svensk fotboll resten av decenniet.

    Och vilken underbar fest det kan bli… 2012 blir då t o m större än fjolåret. Allsvenskan är numera faktiskt bara en kvalserie.

  3. Bra analys Leif. Javisst att vi tappade det i andra, men vi borde gjort fler mål i första. Rachid var inte på topp och vi förlorade flera målchanser därför. Han sprang fel (eller sprang inte alls) och passade kass.

  4. Första halvlek var ok även om vi borde gjort minst ett mål ytterligare men sedan skulle Åge gjort sina byten tidigare för vi kroknade betänkligt i mitten av andra. Sluta dröm om Larsson och Wanderson. Vi behöver en anfallare till.

  5. En riktigt fin första halvlek men sedan ökade Elfsborg press och intensitet och då hängde inte HIF med och en rättvis seger, tycker jag, tyvärr. Det finns flera olika orsaker till att HIF inte klarar av att hänga med i guldracet i år. Jag måste säga att det förvånar mig med den stora skadebenägenhet som truppen har. Fungerar verkligen rehab/sjukgymnast/fysioterapi så som det bör i en klubb som vill etablera sig som ett av Nordens bästa? Eller har man glömt sådana aspekter när man kastar olika visioner omkring sig? Jag tycker dock att spelarna gör det bra med tanke på hur svårt ledningen i HIF gjort det för dem under säsongen, det har varit ett antal uppförsbackar som inte gynnat lagets möjlighter på planen oavsett om det varit konstgräs eller naturgräs. HIF hade varit med däruppe fullt ut om herrar Jansson, Myllenberg och Johansson hade varit mindre klåfingriga, mindre i behov av att använda varumärket HIF för egna behov och vågat ta en sak i sänder. Angående Finnbogason så var det väl 3:e gången som Jansson hamnar snett i förhandlingar om viktiga spelare? (PL, Argentina o Finnbogason). Nu väntar Celtic och det var inte den bästa förberedelsen dessutom första matchen på hemmaplan vilket ökar pressen på laget. Jag bävar men håller mina tummar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*