First we’ll take Borås, then we take Glasgow!

Det snackas, twittras och facebookas om “Årets Match” runt om bland Helsingborgarna. Och “Årets Match” i detta sammanhanget är CL-kvalet mellan HIF och Celtic. Men vi ska inte glömma bort en av de viktigaste matcherna i Allsvenskan; Elfsborg-HIF!

Nu på lördag spelas en av nyckelmatcherna i årets Allsvenska. Bortamötet mot Elfsborg är i mina ögon den matchen som avgör om vi ska låta Borås-laget dra ifrån i toppen, eller HIF ska komma i kapp. Elfsborg ligger i dagsläget sju poäng före.

Balkongmattan på Borås Arena.
Fotograf: Daniel Nordmark (HIF)

En seger för HIF innebär att vi i allra högsta grad är med i racet om att försvara guldet. En förlust, ja tio poäng är ju ingen omöjlighet, men avsevärt svårare.

***

HIF har bara vunnit två av de tio senaste bortamatcherna i Allsvenskan mot Elfsborg, och det har varit relativt målfattigt;
10  2 4 4  7-9 (Ur HIF-synvinkel)

***

(Saxat på ett Elfsborgs-forum)
Simon

Sun, 12 August 2012 21:32:13 +0000
Börjar bli riktigt iriterad på snacket om konstgräs, alltså, pallar knappt läsa folks kommentarer längre,”

Ja du Simon. Vi börjar bli rätt trötta på plasten vi också…

Och vill du, precis som jag, protestera lite extra mot alla dessa balkongmattor i Allsvenskan? Gå in här vetja och gör din röst hörd!

***

Kommer Alfred Finnbogasson spela på lördag? Ja, säger HIF.

***

Biljettförsäljningen till hemmamatchen mot Celtic är i full gång. Vill du försäkra dig om en plats, ja då är det bråttom!

***

På tal om framtid vill jag rekommendera er att läsa (om ni nu inte redan gjort det), HD:s artikel “Nästa HIF-tränare ska bygga för framtiden” där Tomas Nilsson intervjuar ordförande Claes. Mycket intressant. Och som om det inte var nog, fortsätter Tomas att prata/skriva framtid i HIF-Bloggen.

***

På tal om att rekommendera så vill jag pusha för den gode Denckers nya projekt – Alltid Fullsatt. En sida som är fullmatad med bloggar av bland annat Stuart Baxter, Markus Holgersson och Hans Eklund. Dessutom (ett av de roligaste inslagen) tv-följetongen med “Knoll & Tott”.

***

Bedoya och Accam är spelklara till på lördag. Dessvärre verkar Sadiku vara skadad.

Trots allt, jag är övertygad om att Ishizaki kommer bli varm om fötterna på balkongmattan i Borås på lördag.

 

 

 

1 kommentar

  1. Ajaj, Lorent borta låter inte alls bra med tanke på Erlends nervskada – blir det Whalen som tar ett steg in eller få Gashi gå ner & med sin tuffa spelstil stoppa Elm?

    Tack för tipset om HD-läsningen och Denckers nya sida (visste om den men inte hunnit kolla på den än) – nästan så man får gå ner i tid så man kan hinna läsa allt HIF- samt fotbollsrelaterat men tur Boråsmatchen är på en helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*