Favoriterna till skytteligatiteln i Allsvenskan 2022

Ett av de främsta problemen för Helsingborgs IF under de inledande omgångarna av Allsvenskan 2022 har varit målskyttet. På de fyra första matcherna har det endast blivit två mål. I jämförelse har lag som BK Häcken, IFK Göteborg, Djurgårdens IF och Hammarby producerat mellan 6–10 mål vardera på lika många matcher. 

Dessa lag är dock hemmahörande till några av de stora oddsfavoriterna till att kamma hem den Allsvenska skytteligan under säsongen. Tar vi exempelvis en titt på spelsajter där betting med Swish är en möjlighet kan vi se att det redan är några namn som utmärker sig som lågoddsare. 

Bland dem hittar vi inte några spelare från HIF, men flera av bettingsajterna listar dock Anthony van den Hurk som en outsider (en rejäl sådan) till att bli skyttekung. Även om det inte känns som ett troligt scenario, så kan det mycket väl bli en och annan balja för den nederländsk-curaçaoiska anfallaren under säsongens gång. 

Van den Hurk visade redan under degraderingssäsongen 2010 att han har vad som krävs för att göra mål i Allsvenskan; den gången slutade han på 11 gjorda mål. Förra året imponerade han dessutom i Superettan när han slutade på andraplats i skytteligan med sina 17 mål. 

Nedan tar vi en titt på spelarna hos HIF:s rivaler som förväntas göra flest mål under säsongen.

Kvintett som sticker ut

Det finns ett namn som spelmarknaden håller som solklar favorit till att bli skytteligavinnare i Allsvenskan 2022, och det är Isaac Kiese Thelin, som är tillbaka i Malmö FF. Så gott som alla bettingsajter erbjuder just nu betydligt lägre odds på Kiese Thelin än någon annan spelare – och det tycks finnas belägg för det hela. 

Under sina fyra inledande matcher har Kiese Thelin redan hunnit med att göra tre mål, något som endast BK Häckens Alexander Jeremejeff och Hammarbys Williot Swedberg kan matcha i skrivande stund. 

Den förstnämnda av dessa två tillhör dessutom en trio – även bestående av IFK Göteborgs Marcus Berg och Djurgårdens Victor Edvardsen – som förutspås ha jämbördiga chanser att kunna utmana Kiese Thelin om skytteligavinsten. 

Edvardsen visade redan under sin tid i Degerfors IF att han har vad som krävs i Allsvenskan och slutade förra säsongen på delad andraplats i skytteligan med 14 gjorda mål. Med ett slagkraftigare Djurgården i ryggen kan han mycket väl prestera ännu bättre i år. 

Hemvändaren Marcus Berg börjar bli till åren i fotbollstermer, men visade under fjolåret att han fortfarande kan hittat nätmaskorna med sina avslut. Skulle det bli så att hans IFK Göteborg är bättre på att hitta formen denna säsongen, så är han en given kandidat till att utmana i skytteligan. 

Det femte namnet som förekommer bland lågoddsarna på flera spelsajter är Hammarbys Gustav Ludwigson. Anfallaren är mer av en poängspelare än utpräglad målskytt, men får han allt att stämma kommer han säkerligen att samla på sig ett imponerande antal gjorda mål under säsongen. 

Några andra namn som återfinns som underdogs på spelmarknaden inkluderar Nabil Bahoui, Veljko Birmančević, Christian Kouakou, Mamudo Moro och Oliver Berg m.fl. 

Vem som i slutändan lyckas göra flest mål under säsongen återstår att se, men baserat på namnen som förekommer i diskussionen kommer vi förhoppningsvis att få njuta av en målglad version av Allsvenskan 2022.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*