Så går det för HIF i Allsvenskan 2022 enligt spelbolagen

Allsvenskan 2022 är äntligen igång och Helsingborgs IF är tillbaka i finrummet. Inledningen av säsongen har – som förmodat för en nykomling – varit utmanande för HIF, men än så länge är det många matcher kvar att spela. Mycket kan med andra ord hända. Låt oss ta en titt på hur spelbolagen ser på Helsingborgs chanser under lagets återkomstsäsong i Allsvenskan.

Rejält nederlagstippade

Den knackiga inledningen på säsongen med tre raka förluster för Helsingborgs IF återspeglar sig på oddsmarknaden. Vänder vi oss till de största och bästa bettingsidorna på marknaden kan vi se att HIF är tippade att hamna i botten av tabellen av de flesta aktörer.

Medan Skånerivalen Malmö FF är den stora favoriten till att vinna SM-guldet i år igen, är Helsingborg en av lågoddsarna till att få vända tillbaka ner i Superettan. På samtliga spelsajter som granskades inför den här artikeln, var HIF en av de tre främsta favoriterna till nedflyttning i slutet av säsongen. 

Lagen som förväntas göra upp i bottenstriden

Helsingborg är som sagt inte ensamma om att få tampas i botten av tabellen enligt spelbolagens prognoser. Det finns ytterligare några lag som förväntas få det kämpigt under säsongen, och det är främst två lag som är återkommande i diskussionen tillsammans med HIF. 

Både Degerfors IF och GIF Sundsvall är rejäla lågoddsare till att åka ur Allsvenskan. Degerfors chanser anses enligt spelmarknaden vara jämbördiga med Helsingborgs, medan Sundsvall är det lag som generellt sett förmodas placera sig längst ner i tabellen.

Degerfors trotsade oddsen förra säsongen, när man med nöd och näppe placerade sig precis ovanför kvalstrecket, men förväntas alltså få det tufft även i år. Sundsvall är precis som Helsingborg en av årets nykomlingar – det efter att ha knipit andraplatsen i Superettan under fjolårssäsongen. Framgångar i Superettan tenderar dock inte att översättas till detsamma i Allsvenskan, vilket Sundsvall redan fått erfara när man inledde säsongen med tre raka förluster. 

Även Degerfors inledde den Allsvenska säsongen utan några poäng på de tre första matcherna.

Utöver den hårt nederlagstippade trion återfinns även den tredje av årets nykomlingar, IFK Värnamo, bland lagen med relativt låga odds att åka ur serien. Efter Värnamo är det en viss lucka upp till Varbergs BoIS och Mjällby AIF, som flera spelbolag håller som outsiders till att åka ur. 

Oddsen på ett SM-guld

Få fotbollsentusiaster lär har glömt Leicester Citys magiska säsong, när man gick från att vara ett nedflyttningstippat lag till att bryta mot all logik och vinna Premier League. Den typen av skrällar händer inte många gånger under en livstid, men det kan trots allt vara spännande att spekulera i vad det skulle innebära om HIF lyckades göra något snarlikt. 

Skulle Helsingborg lyckas trotsa oddsen, så hade en vinst i Allsvenskan inneburit en ersättning på omkring 750 gånger pengarna på de flesta spelsajter, enligt oddsen i skrivande stund.

Bettingmarknaden är givetvis inte något orakel och som bekant kan några få poäng kasta om oddsen rejält. Med det sagt är spelsajterna åtminstone någon form av indikation på hur läget ser ut i stunden. Bryter inte HIF den negativa trenden snart kommer det utan tvekan bli en svettig säsong att ta sig igenom. Om oddsen just nu kommer visa sig att stämma eller ej återstår att se.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*