Får vi se ett ärevarv på söndag?

På söndag är det dags för den stora återkomsten för en av de bidragande orsakerna till HIF:s framgångar under 2010-2012, nämligen Per- Ola Ljung.

PO fick som bekant lämna. Exakt vad som låg bakom lär vi aldrig få full klarhet i och nu är det väl kanske inte det mest intressanta längre heller. Något som är intressant är däremot hur mycket PO betytt för föreningen såväl ekonomiskt som sportsligt. PO hade hand om spelarna i Tipselit, däribland Rasmus Jönsson. PO lyckades lyfta en hel del av talangerna till att bli färdiga för allsvenskan.

När PO blev assisterande tränare till Bosse Nilsson så fortsatte utvecklingen av talangerna. Utöver Rasmus, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Andreas Landgren mfl. Hur mycket PO betytt för dessa är svårt att säga men en del i deras framgångar har han naturligtvis.

Men absolut störst inverkan hade han på guldet. Jag skulle till och med kunna sträcka mig att säga att han var nyckelpersonen. Det var framför allt under två matcher som PO klev fram med offensiv coaching i underläge. Dels var det mot IFK Göteborg borta, dels mot Syrianska borta. Mot Syrianska med enbackslinje (Joseph Baffo) i ett prekärt läge. Visserligen får man väl säga att den store matchvinnaren till HIF i den matchen heter Razak Omotoyossi men förutom hans smått sjuka skådespel så var det just det här att tro på vändningen från PO:s sida som gav effekt.

Den här egenskapen har han tagit med sig till Örebro. Örebro som teoretiskt fortfarande har chansen att klara sig kvar i allsvenskan via kval även om det inte alls är sannolikt.

Frågan som återstår nu är, hur kommer HIF-publiken att ta emot PO? Nog tusan är han värd en större hyllning än den Sören Cratz sparkade ut sig själv från HIF med? Får vi se PO springa ett ärevarv? Nej, han är inte den typen och skönt är väl det för mer pinsamt beteende får man leta efter.

Återstår bara att önska PO lycka till i Superettan eftersom jag ju inte gärna ser att HIF tappar poäng på söndag och gör vi inte det så är ÖSK:s allsvenska saga över för denna gång. Och frågan är om någon av krisklubbarna ÖSK eller Gais kommer att återvända till allsvenskan inom överskådlig tid. Jag tror, dessvärre, inte detta.

 

2 kommentarer

  1. Och jag som trodde först rubriken åsyftade en viss Erik Whalstedt men det ärevarvet spar vi till IFK-matchen väl?

    Att tappa P-O var en stor förlust då det kännts som hans del i HIF:s utveckling till den framgångsmaskin vi upplevt nu senaste 2 säsongerna varit stor, både som Leif är inne på med aktiv matchcoaching men också talangutvecklingen – därför tycker jag tvärtom det är viktigt att få reda på spelet bakom “Connygate” då jag tror HIF-ledningen körde ett mycket smutsigt spel som mer eller mindre tvingade bort P-O och därmed följdaktligen (som säkert var planen) också Conny. Dels för att finna de skyldiga & för att det aldrig händer igen men nog en from förhoppning från min sida som jag får hålla levande så gott det går…

    P-O blev intervjuad av Dencker strax efter han gått till ÖSK och där kunde man inte få mycket ut av honom (nog en av de mest diplomatiska tränarnamnen i Sverige) om hela affären, men man förstod att han inte köpte klubbens resonemang så nog skulle han på ett sätt vilja betala tillbaka genom att sätta käppar i hjulet för HIF på söndag!

    Men tror han känslor för HIF gör att han inte ser det som något att sträva efter utan P-O har mer att tjäna på om han kör på sin grej, bidar sin tid & sen lär han säkert återvända en dag till rödblått för nya tränaruppdrag när dagens ledning av klubben har bytts ut eller förändrats radikalt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*