Extra medlemsmöte i HIF måndag den 11 januari 2021

040210 Fotboll, Helsingborg, ekonomi : Kjell Jakobsson, operativ chef, gläntar på dörren mot allsvenska toppen. © Bildbyrån - 61451

HIF:s styrelse hade kallat till ett extra medlemsmöte under måndagskvällen. Mötet hölls digitalt och hade som enda punkt att välja en ny styrelse inför verksamhetsåret 2021.

Det var en signal på att det var högprioriterat att en ny styrelse kunde börja jobba så snart som möjligt, för att kunna lägga an kursen för HIF:s nystart i superettan under årets säsong. Den avgående ordföranden Krister Azelius hälsade alla välkomna, och hedrade den nyss avlidne f d eldsjälen i HIF, och Helsingborgsprofilen, Olle Larsson med en tyst minut.

Vi var mer än 240 medlemmar som hade anmält oss till medlemsmötet, så intresset var stort. Valberedningens ordförande Fredrik Storm har tidigare presenterat förslaget som bestod av;

Ordförande:

Kjell Jakobsson                 (ny)

Nya ledamöter :

Kenneth Nilsson                (sponsring och marknadsfrågor)

David Nilsson Sträng        (digitalisering)

Markus Holgersson          (fotbollssamarbeten)

Fredrik Karlsson               (juridik)

Markus Holgersson föreslås som ny styrelseledamot i HIF.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Ledamöter för omval:

Lottie Svedenstedt          (CSR och hållbarhet)

Emma Håkansson            (kommunikation)

Kim Olsson                       (ekonomi)

Stavros Papadopoulos    (fotboll och fotbollsekonomi)

Valberedningens förslag antogs i sin helhet utan några större diskussioner. De nya ledamöter samt ordföranden som valdes i kväll, ingår i det förslag på ny styrelse som valberedningen lägger inför det ordinarie  årsmötet i mars. Så nu kan vi bara hoppas att den nya styrelsen har den kompetens, och det driv och engagemang som är nödvändigt för att bygga en strategi som på sikt gör att HIF kan etablera sig på den övre halvan av allsvenskan, inom några år. D v s på den nivå där klubben hör hemma. Men det är en rejäl utmaning som man står inför. Man behöver etablera en ny filosofi i hela föreningen. Helsingborgarna måste återigen få en klubb de kan älska, så att det blir lockande för medborgare av olika kön och i alla tänkbara åldrar att sluta upp bakom HIF, och troget besöka Olympia.

Den nyvalde ordföranden Kjell Jakobsson gav uttryck för flera viktiga synpunkter i sitt tal som avrundade medlemsmötet. Han pratade om att den nya styrelsen ska jobba efter blåa ledord som långsiktighet, struktur, ekonomi, planering, målsättningar och strategier som ska skapa en vinnarstruktur i HIF.

Man ska också jobba efter röda ledord som öppenhet, delaktighet, samarbete, inkludering, laganda, hjärta och värdegrund, för att att stärka känslan för HIF.

Han lyfte upp akademi- och damsektionen som väldigt viktiga grenar i klubben. Målet är att akademi-verksamheten ska vara bland de bästa i landet, och att man ska ha ett damlag i allsvenskan om ett par år. Målet för herrseniorerna är att etablera sig på den övre halvan av allsvenskan inom några år. Men resan får inte gå för snabbt. Det är mycket viktigare att göra rätt, så man har en stark bas med ett positivt eget kapital, en stabil ekonomi och organisation, och ett långsiktigt tänkande på alla nivåer i föreningen. Han poängterade också vikten av samarbete med supportrar, sponsorer, medborgare i staden, kommunalpolitiker, och framförallt med övriga klubbar i regionen.

Det här känns som att inleda en spännande resa för oss hårt prövade HIF-supportrar och medlemmar. Om den ny styrelsen jobbar efter de ledstjärnor man har presenterat så bör HIF gå en ljus framtid till mötes.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*