Europakollen – Olafur Skulason

Skulason tycker att Sönderjyskes insats i de senaste matcherna har varit upp och ned samtidigt som han är nöjd med sin egen insats. Han är även imponerad av HIF, som trots det tuffa spelschemat i de inledande matcherna parkerar som serieledare i den allsvenska tabellen.

Sönderjyske har sedan förra Europakollen fallit från en femteplats i SAS liga-tabellen till en elfteplats, därmed ligger laget på en nedflyttningsplats till den danska andradivisionen (Viasat-divisionen).

– Resultaten i de senaste matcherna har varit väldigt dåliga och vi har därför hamnat i en väldigt svår situation, menar Skulason.

Det är katastrof att vi har hamnat i den här situationen, det känns väldigt onödigt att vi ligger där vi ligger. Vi hade skapat ett bra läge men vi har nu ödelagt det.

– Vi gör inte mål, nuförtiden. Vi skapar chanser, men gör man inte mål så vinner man inte.

Sönderjyske har sedan förra Europakollen mött FC Nordsjälland (0-2), Horsens (1-1), Silkeborg (0-1), Odense (0-2) och FC Köpenhamn (0-3).

– Matchen mot FCN (FC Nordsjälland) var den sämsta insatsen den här säsongen, av oss. Vi mötte ett lag som vi är bättre än, men vi var inte klara och tappade matchen rättvist.

– Mot Horsens hade vi otur, vi missade en straff och hade flera lägen för att vinna matchen, men det gick inte.

 – Matcherna mot SIF (Silkeborgs IF, OB (Odense) och FCK (FC Köpenhamn) var vi inte bra nog och vi är inne i en väldigt dålig period.

Sönderjyskes insats har alltså varit upp och ned. Skulason menar på att laget har varit med i alla matcher utom andra halvlek mot FC Köpenhamn.

– Problemet är att vi inte har tagit våra chanser tidigt i matcherna, som vi har lyckats med tidigare i säsongen. Vi har skapat chanser men vi lyckas inte göra mål, och då blir det svårt. Ett mål i de senaste sex matcherna är katastrof.

Trots lagets sämre insats så ser Skulason ändå positivt på sin egen prestation.

– Jag är väldigt nöjd med min egen insats i den här säsongen och de senaste matcherna är inkluderad i det.

Till nästa Europakollen (som det är tänkt) så kommer Skulason och hans Sönderjyske möta FC Midtjylland (borta), Lyngby (hemma), Esbjerg (hemma), AaB Ålborg (borta) och Bröndby (hemma). Dessa matcher är för övrigt de avslutande fem som Sönderjyske har kvar att spela, innan säsongen är slut.

– Programmet ser bra ut. Säsongen för oss blir avgjord i matcherna mot Lyngby, Esbjerg och Ålborg. Det är dessa lag vi kämpar med om att bli kvar. Jag tror vi behöver sju poäng för att bli kvar och det må vi ta mot dem för att undvika att vara beroende av några andra.

Känslan inför slutspurten av SAS-ligan är OK, enligt Skulason

– Vi har erfarenhet från förra året och vi vet vad som krävs för att bli kvar i ligan.

HIF har sedan förra Europakollen med Skulason spelat mot Elfsborg (1-0), IFK Göteborg (2-1), Syrianska (1-0), Örebro (1-1), Häcken (1-1) och Gefle (3-0).

– Fantastiska resultat. Svåra matcher men bra resultat. Häcken matchen kanske man skulle kunna tänka sig hade gjort så att det blivit bättre.

– Ser väldigt stabilt ut defensivt och Pär (Hansson) har varit fantastisk. Inte så många mål som i tidigare säsonger utom Gefle matchen. Men väldigt effektivt, poängmässigt.

– Jag har inte sett någon match ännu för att vi spelar ofta samtidigt, därför är det svårt för mig att döma. Men vad jag har hört och läst så verkar det som om HIF har ganska mycket mer at ge, som är helt fantastiskt med tanke på utdelningen, säger Skulason.

Tills nästa Europakollen med Skulason går av stapeln (om planen håller), så kommer HIF möta AIK borta den 16 maj, Kalmar FF hemma den 20 maj och Skånederby mot Malmö FF borta på Swedbank Stadion den 24 maj.

– Alla de här matcherna är väldigt svåra.

– Det är svårt att bedöma AIK, de är väldigt ojämna och kan spela jättebra och kan vara väldigt dåliga. Kalmar brukar vi ha bra kontroll på hemma på Olympia.

– Matchen mot MFF blir 50/50. HIF vann senast i Supercupen och det ger mentalt överskott. Det blir en jämn och spännande match. Förhoppningsvis tre poäng men 1 poäng i Malmö är OK.

– Jag tror på sex poäng i de tre matcherna, avslutar Skulason.

 

 

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*