Ett skepp ur kurs

Det sista som lämnar skeppet är råttorna…AIK´s skepp är ur kurs.
Jag brukar ofta ha en oro i magen när HIF ska betvinga råttorna och skrämma tillbaka dem under däck, så har jag även denna gång.

 AIK-skeppet har åkt på rejäla grundstötningar den senaste tiden, både Häcken och Åtvidaberg skadade skrovet, dessutom gav man sig själva en smäll, när man blev skakade mot Syrianska valde man att själva att köra hela skeppet på grund. Med dessa händelser färska i loggboken kommer nu AIK vara rejält taggade att få skeppet på rätt kurs igen.
Matchen mot Åtvidaberg gav ju inte precis några kalla kårar eller oro vad vi har att vänta oss på Råsunda på måndag. AIK blev långa stunder utspelade och såg väldigt bleka ut på mittfältet. Åtvidaberg kom gång efter annan fram på vänsterkanten, och två av målen kom just efter snabba omställningar på den kanten, något som borde vara en fördel för vår kära Holländare . Men ändå har jag en oro i magen. AIK har underpresterat de senaste matcherna och kommer var enormt taggade inför matchen mot serieledarna. Här har de verkligen en möjlighet att bevisa att de är och räkna med igen. De har verkligen allt att vinna. AIK kaptenen Tjernström var inte med mot Åtvidaberg, vilket märktes. Han är den tydliga ledare som AIK behöver, utan honom ser laget mer ut som ett talangfullt pojklag utan tydliga spelidéer. Med nu är kaptenen tillbaka på skeppet mot HIF, ett litet orosmoln. Sen är AIK är väldigt starka i sin hemmahamn, de har vunnit alla tre matcher i år och inte släppt in ett enda mål. Men tittar man på drabbningarna på Råsunda under 2000-talet mellan lagen så ser raden ganska trevlig ut:

Helsingborg IF 4 4 2 19-15 16
AIK 2 4 4 15-19 10

Ett gångbart resultat tycks vara 2-2 vilket det blivit tre gånger. Anmärkningsvärt är att Helsingborg har gjort mål på samtliga matcher på Råsunda, en trend som vi hoppas håller i sig.
AIK har mycket att vinna mot HIF, men samtidigt har AIK väldigt mycket att förlora också. En förlust till och det kommer börja gunga rejält på AIK skeppet. Inte nog med de senaste resultaten på planen, så är det också ett rejält hål i AIK´s kassakista, guld håller på att förvandlas till sand i dubbel bemärkelse, minus 6 miljoner det första halvåret talar sitt tydliga språk. klubben är inte helt i balans. Detta hoppas jag talar för HIF.
Jag tror HIF´s segervapen kommer vara tålamod och snabba omställningar. Jag efterlyste Sundin på en kant inför Gefle matchen, nu kräver jag det. Får inte AIK vind i seglen så tror jag frustrationen kommer infinna sig och vi kommer få se mycket individuella försök som kommer blotta kanterna. Kan vi ställa om snabbt och utnyttja hela den stora planen på Råsunda med snabba spelare, både i mitten och på kanterna tro jag vi kommer segla ifrån på Råsunda medans råttorna bara blir mer och mer frustrerade. Sen hoppas jag maskrosen från Visby fortsätter på samma sätt som han avslutade matchen mot BoIS, tre mål på 15 minuter, starkt.
Det är två lag med två viljor, ett lag vill förlänga sviten och ett vill bryta den. Skillnaden är att det handlar om vinster för HIF och förluster för AIK. Ett av lagen har medvind och det andra motvind, och så är det förhoppningsvis på måndag klockan 21:30 också.
Spela  på resultatet 1-2  det kommer jag göra…

2 kommentarer

  1. Ja, med tanke på alla dessa omständigheter en ganska otäck match. Ett AIK som får flyt direkt, kanske ett ledningsmål och Norra stå med sig är en mycket jobbig uppgift.
    Av olika skäl är det här en av HIF:s sthlms-matcher jag nästan aldrig missar; den ligger ofta på vardagar och sällan mitt i sommarsemestern.
    Förutom 0-3-förlusten för några år sen var det väldigt länge sen jag vandrade från Råsunda med tunga steg – men har korta förhoppningar och rimliga förväntningar inför imorgonkväll. Tyvärr verkar det bli lite höstlikt; +10° och regn i luften.

  2. Vad det blir för väder spelar väl ingen roll? Skulle vara om det blir halvblött underlag så passar det perfekt för Mr Glidtacklare själv “Lindström”…

    Vet inte om Sudden på en kant är en så bra idé – bättre då faktiskt att ha Rasmus där men kör på samma uppställning som senast med skillnaden att Rachid startar för Thern och så har vi super-sub Sudden redo hoppa in från bänken med mer spring i benen än ett helt kompani Duracellkaniner -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*