Conny – dagen efter: – Valde att ge de unga chansen

Grattis till segern i cupen!

– Tack ska du ha. Det satt hårt inne. Men det gick ju vägen..

Vad tycker du om matchen?

– Det var tufft därute idag. Vi gör en svag första halvlek, där intensiteten inte finns där. Därför väljer vi att göra två byten, får in Sundin och Rachid och senare då också Gashi. I och med att Sundin kom in flyttade vi ner Rasmus och fick ett väldigt offensivt lag. Vilket naturligtvis går ut lite över defensiven men det är vi medvetna om när vi gör bytena självklart.

På internet har det framförts kritik mot Gerndt, Eiswohld och att Rachid var bänkad..

– När det gäller Rachid kan jag förstå detta men vi har tre matcher på en vecka och han har precis kommit tillbaka i full form efter sin skada så för att inte få ytterligare problem så fick han vila. Eiswohld gör det okej igår, ingen var direkt bra i första och Gerndt… Ja han gjorde två, var inblandad i två och spelade fram Sundin till straffen…

Thern gjorde debut från start i en tävlingsmatch, hur gick det för honom?

-Han gjorde det också ok. Som jag sa tidigare var inte laget på g i första och därför gjorde vi tidiga byten. Att Thern fick gå ut berodde mycket på att vi ville ha igång vår offensiv. När det gäller Thern och Eiswohld är det så att de ju är lite orutinerade än och Eiswohld har en utsatt position.

Många är oroliga över att det ser tunt ut bakom Gashi och May. Funderar ni på förstärka på den positionen?

– Nej, vi har valt redan från början att ge de unga chansen att spela in sig och känna att de är med och konkurrerar om platsen men det är klart att det kan förändras till fönstret öppnar. Skador kan ju ställa till det till exempel.

Bergholtz har helt försvunnit från startelvan..

– Nja, han har varit avstängd. Eller nej, det var han ju inte. Vi överklagade den och fick besked i måndags halv tre på eftermiddagen att de ändrat på det domslutet då Gefles ordförande enligt pappret deltagit i beslutet. Men då var han ju inte ens kallad till matchen och han fick ändå stå över

AIK på måndag som nu har tre förluster på rad.

– Det har visat sig att de är bra. Mer lag än i fjol. Och tuffa att möta på Råsunda.

Du vet att Kenny Pavey är avstängd va?

– Är han? Det hade vi inte koll på.

Han fick ju en varning mot Syrianska och den fastställdes i och med att man beslöt om resultatet 3-0.

– Okej, där ser man. Han är kanske inte deras nyckelspelare men en spelare som kan vända matcher.

Hur ser det ut med skadorna?

– Samma tre som tidigare men idag var Edman och Baffo med med boll i några bollövningar. Patronen är mycket långt ifrån att vara tillbaka.

Något avslutande om läget och matchen mot BoIS?

– Ja vi vänder återigen en match och denna gång två underlägen i en väldigt tuff cupmatch. Spelarna gör det väldigt bra.. Vi är svårslagna för tillfället.

 

1 kommentar

  1. Och ovanpå Bergholtzaffären läste man att Paveys avstängning blivit tillbakadragen – årets kalkon inom svensk fotboll verkar redan vara klar: hela disciplinkommitén…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*