Europakollen – Marcus Nilsson

Han har fått beröm av självaste Ruud van Nistelrooy samt gjort debut för sitt FC Utrecht i Eredivisie. Men det är bara början på Marcus Nilssons proffsliv då flera spännande matcher väntar honom, bland andra mot Atiba Hutchinsons PSV Eindhoven. 

Marcus Nilsson tyckte att det gick bra för honom i lördags när han gjorde sin debut i den holländska högstaligan, Eredivisie, med sitt FC Utrecht mot VVV Venlo

– Jag var med i uppspelsfasen mycket och offensivt på hörnor och frisparkar deltog jag inne i boxen hela tiden. Skapade någon chans när jag nickade ner till en medspelare.

Dock fick FC Utrecht gå av gräset på sin hemmaarena Stadion Galgenwaard mållösa. Men man släppte inte heller in något.

Photo By Gedda
Photo By Gedda

– 0-0 var i underkant för oss. Vi skapade tillräckligt för att vinna men lyckades inte sätta våra chanser. I slutet av matchen så hade vi till och med en nick som var inne men domaren dömde inte mål.

Även om matchen slutade oavgjort, så tycker Marcus att hans lag gjorde en bättre insats än i de två träningsmatcher som han spelat med FC Utrecht.

– Ett steg framåt och jag tror att vi bara kommer bli bättre och bättre ju mer vi får spela ihop oss.

Marcus tycker att det ska bli spännande med alla matcher som kommer och se vart hans lag står, jämfört med alla andra lag.

– Framförallt stormatcherna mot Ajax, Twente och PSV (Eindhoven).

Den första stormatchen som Marcus får spela, är mot Atiba Hutchinsons PSV Eindhoven den 15 oktober. Det är en av de godsaker som Marcus kommer få uppleva i sitt proffsliv i FC Utrecht, ett proffsliv som han trivs med så här långt, eller kort.

– Det är bara roligt. Fotbollen här är stor och vi har många fans runt om i stan. Det tar ett tag att komma in i det helt men när man så småningom lär sig språket går allt antagligen lite lättare.

I förra veckan sålde FC Utrecht sin holländske landslagsmålvakt Michel Vorm till walesiska Premier League- nykomlingen, Swansea. Så möjligheterna för att ta sig via FC Utrecht till världens största ligor finns.

– Det är förstås ett mål jag har, att gå vidare till en större klubb efter min tid här i Utrecht. Men först gäller det att prestera bra här, såväl på träning som på match, för att det ska vara möjligt.

– Men det finns alla möjligheter här och de är upp till en själv att jobba hårt för att lyckas.

Marcus har redan fått testa på att möta ett lag från en av världens största ligor, närmare bestämt det spanska La Liga-laget Malaga som FC Utrecht mötte i en träningsmatch inför säsongen. Dessvärre förlorade FC Utrecht med 3-0. Trots förlusten, så tyckte Marcus att det var väldigt coolt att få möta Malaga med alla deras stjärnor.

– De spelade med sin förstauppställning hela matchen och det gick väldigt bra för mig. De hade spelare som Ruud van Nistelrooy, (Julio) Baptista, Jouacín, (Jérémy) Toulalan, (Martin) Demichelis och många fler. Efter matchen fick jag beröm av van Nistelrooy i olika intervjuer, avslutar Marcus Nilsson.

3 kommentarer

  1. Kul att ni har denna europakoll!
    Speciellt nu då vi sålt flera st och man tycker det är kul att följa dem i sina nya lag. Extremt kul att Joel fick chansen igår, hoppas ni vill “ta tempen” på honom längre fram i höst. De får ju inte tro att vi har glömt dem!
    Mvh
    Martin

  2. Vad kul att du tycker om Europakollen! Vi har försökt få med Joel Ekstrand och Andreas Granqvist, men inte lyckats, tyvärr.

  3. Måste hålla med Martin. Väldigt intressant att läsa. Tack så mkt och fortsätt med erat bra arbete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*