Inför Trelleborgs FF – med P-O Ljung

Sista träningen inför morgondagens match mot TFF på Vångavallen är avklarad. Och det blev en välbesökt tillställning med många supporters på plats. De flesta, nyfikna att få en glimt av nykomlingarna Sebastian Carlsen, Jörgen Skjelvik och “Gud” i mångas ögon – Alvaro Santos. Även en 20-årig portugisisk anfallare, Mamadu Iaia Camara, fanns på plats för provspel.

I matchen mot Syrianska senast lyckades man, efter ett par konstiga situationer, ändå till slut vinna efter ett avgörande mål från Peter Larsson i matchens absolut sista stund. Men spelet var inte direkt vad vi har vant oss vid på senare tid.

En effekt av Europaspelet månne? (såväl elfsborg, som häcken tappade poäng i samma omgång)

– Ja kanske, prestationen var långt ifrån vad vi själva har vant oss vid. Ett par dagars vila nu gör oss gott, så kan vi ta nya tag i nästa omgång mot Trelleborg.

Patronen och Larsson på topp i slutet – en taktisk triumf?

– Nej, det vet jag inte direkt. Men det fanns en känsla av att vi kunde satsa framåt. Och det är alltid lika skönt att kunna avgöra och få med sig tre poäng hem.

Lite trist efterspel dock.

– Ja, men det känns meningslöst att kommentera den händelsen ytterligare.

Härnäst väntar Trelleborgs FF på Vångavallen. Senast lagen möttes blev det målrikt (7-3) – dags för ett nytt målfyrverkeri imorgon?

– Är rädd att jag får ta till en klyscha här – varje match lever sitt eget liv.

– Men de har varit oerhört oberäkneliga som lag i år. Vi vet hur de spelar när de är lyckosamma med sin spelidé och utifrån det har vi förberett oss så gott det går.

Trelleborg är onekligen ett lurigt lag, men brukar generellt sett vara starka på sin hemmabana.

– Ja, men i år tror jag inte att Tom Prahl är speciellt nöjd med deras ojämnhet.

Det fanns en hel del nya ansikten idag. Sebastian Carlsen, Jörgen Skjelvik, Alvaro Santos, samt en provspelande portugisisk anfallare vid namn Mamadu Iaia Camara.

– Ja, det känns lite som en nystart nästan och det skall bli kul att lära känna dem, samt se hur vi kan utvecklas ihop.

– Vi hoppas att de integreras väl i truppen och förstår vår spelidé. Då kommer de också att kunna prestera så snabbt som möjligt.

Alvaro Santos är med i morgondagens startelva mot Trelleborg.

Några förändringar i truppen annars inför morgondagen?

– Ja, det blir en del förändringar, bland annat är Erik Wahlstedt tillbaka i truppen. Nya är Sebastian Carlsen och Alvaro Santos, där den senare ersätter Erik Sundin som dras med knäproblem.

Truppen i sin helhet: Daniel Andersson, Pär Hansson, Erik Wahlstedt, Joseph Baffo, Erik Edman, Peter Larsson, Christoffer Andersson, Hannu Patronen, Marcus Holgersson, May Mahlangu, Mattias Lindström, Ardian Gashi, Simon Thern, Sebastian Carlsen, Jörgen Skjelvik, Rasmus Jönsson, Alvaro Santos, William Kvist. (William Kvist kan du läsa mer om här i vår serie om morgondagens stjärnor)

Bild: Alvaro Santos – Kärnans årets spelare 2002.

Utifrån vad AOH erfar från dagens träning, så startar HIF med följande uppställning imorgon.

Hansson

Holgersson Baffo Larsson Edman

Lindström May Gashi Andersson

Jönsson Santos

Enligt uppgifter till AOH tycks FC Köpenhamn och HIF dessvärre ligga en bra bit ifrån varandra, gällande en överenskommelse om Peter Larssons framtid. Danskarna påstår sig ha intresse från andra klubbar för mittbackens tjänster och uppges begära strax över en miljon Euro. En summa som Helsingborg inte kommer att kunna matcha.

3 kommentarer

  1. Så är det när “kulorna” talar och vem vet om inte Myllenberg & Co körde ett högt spel när man sa nej till FCK:s lösning med köp av Gerndt & Larsson i mellanskillnad, bara för att få mer kosing för Gerndt…

    Nåväl, Baffo, Patronen & Holgersson är helt OK allsvensk klass på mittlås men frågan är om spel på 3 fronter inte börjar synas där bak då varningar & avstängningar brukar förekomma mest i backlinjen – visst finns Whalen som en nödlösning som mittback men inte som ett förstaval så Jeppe får nog kolla i sin kristallkula & se vad lösningen kan tänkas bli!

  2. Tycker ändå man gjorde rätt att inte sälja till FCK. Och är de nu så bittra att man saboterar framtiden för en av sina egna spelare, så är de dummare än jag trodde.

    Ett förlängning av lånet året ut och med en tänkbar succé i Europaleague, så ökar ju marknadsvärdet utan att de ens behöver riskera något. Tror inte någon klubb kommer att hosta upp nästan 10 miljoner SEK för en spelare som ratats av sin egen klubb.

  3. Jo, en framgångsrik höst för P.L. tjänar säkert FCK på men vad händer om han skadas, petas eller HIF-maskinen skulle börja hacka? Då har kanske inte värdet stigit och då kanske t.o.m. HBK kan locka hem honom – nä, skämt åsido tror jag inte P.L. känner för att återvända till “rötterna” ännu så i ett sådant scenario har ju HIF chans att komma med ett bud också, men det troliga är nog ett fortsatt lån hösten ut så får vi se vad det nya året sen kan innebära för P.L, FCK & HIF…

    Får se om FCK skulle börja rycka i Rasmus och lockar med lösa P.L. om Jesper & Paul kör samma höga spel dock…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*