Ett steg framåt – ett tillbaka

 

Efter Åtvidabergsmatchen kändes det som om vi tagit ett steg framåt men mot Mjällby borde vi ha avgjort på de chanser vi skapade i första halvlek.

 

När vi når Conny är det dagen efter dagen efter, det vill säga på söndagen, och han har precis sett Ängelholm besegra topplaget Assyriska med 3-1.

  De siffrorna förmodar jag att du gärna hade sett er match sluta också?

–  Jo, det är klart och sett till våra chanser så kunde det mycket väl ha blivit så. Vi kunde och borde kanske ha punkterat den matchen redan i första halvlek, men är fortfarande i en period där målen inte kommer som man önskar.

–  Sett bara till prestationen så tycker jag att killarna gör en okey insats, men som sagt målen som ger poängen saknas fortfarande.

 Och det där mirakelmedlet som får allt att vända hittar du inte?

– Nej, om det nu fanns något sådant. Ett problem var dock att vi tvingades till flera rockader som en följd av Christoffers skada.

 Fansens tålamod tryter, hur är det med ditt?

–  Jag kan inte göra så mycket annat än att fortsätta arbeta för att komma framåt. Och jag vet ju att till slut lossnar det.

– Vi tittar hela tiden på hur vi kan förbättra oss utan att göra några dramatiska förändringar. Jag vill inte laborera alltför mycket.

 Det stod i en kvällstidning att ni kastat fram frågan om att få låna tillbaka Rasmus Jönsson. Hur är det med det?

– Det är riktigt att frågan ställts till klubben men där blev det nej. Nu har jag inte varit så inblandad i det. Men i och med att klubben inte var intresserad så händer ju inget.

 Men börjar ni redan nu kolla på förstärkningar inför sommarens transferfönster och Europaspelet?

–   Att titta på spelare är något som vi gör hela tiden. Det är en del av jobbet och inget som har med vårt spel i kvalmatcherna till Champions League att göra.

 Hur ser det ut inför onsdagens hemmamatch mot AIK. Vilka är borta utöver Christoffer Andersson?

–  Jag tror inte att Wallid Atta är tillbaka om det inte hänt något sensationellt i helgen, men vi får väl se. Mattias Lindström är ju tillbaka. Och Rachid tränade på lördagen. Nu tränar vi på måndag igen och då får vi se hur det ser ut.

 Att ni besegrade AIK i Supercupen precis innan allsvenskan drog igång kan väl ge någon pluspoäng inför onsdagens möte. Om inte annat kanske segern har stärkt självförtroendet.

–   Möjligen lite. Men varje match lever ju sitt eget liv så det spelar nog ingen större roll.

–   Dessutom har både vi och AIK lite annorlunda lag nu jämfört med när vi möttes förra gången.

 Hur länge dröjer det innan HIF-maskineriet flyter på som det ska?

– Det går naturligtvis inte att säga. Men vi jobbar på hela tiden.

Till Mjällby-matchen kom det drygt 9 000. Blir vädret fint på onsdag, och mycket talar för det,  så borde det bli minst 12 000 (?) när AIK kommer på besök. Låt oss då hoppas att det bara är ”Black Army” som får lämna arenan besvikna, men utan att det blir några oroligheter.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*