Inför – med PO Ljung

I morgon är det dags för match igen. Detta supertäta spelprogram som är orsakat av två saker. EM och 16-lagsserie. Det har resultatmässigt, i alla fall mot vad vi blivit vana vid 2010 och 2011, gått resultatmässigt knackigt. Hur ser det ut inför morgondagen PO?

– Det ser bra ut, som vanligt. Vi har haft många bra träningar och en del spelare är på väg tillbaka. Fast samtidigt så har vi tre spelare på skadelistan. Wahlstedt är snart tillbaka, Atta och Stoffe dröjer som bekant ett tag till innan vi ser i spel.

Men skönt att Jere och Rachid är tillbaka i alla fall? Det ger fler alternativ på vänsterkanten.

– Vi ska inte luras av att de är tillbaka i träning. De har en bit kvar innan de kan gå in och vara fullgoda alternativ från start, men visst, det är skönt att de är i full träning. Inget snack om den saken.

Det ryktas om splittring mellan Rachid och Conny på internet..

– Va? Ingenting som jag känner till överhuvudtaget. Absolut ingenting. Jag, som lever i verkligheten med laget, har inte någon form av kännedom om någon spricka.

Kände att jag var tvungen att lyfta frågan i alla fall..

– Jo det har jag förståelse för men som sagt inget jag känner till.

Någon förändring i truppen?

– Ja vi har tre nya in i truppen i förhållande till senast. Jere Uronen, Rachid Bouaouzan och Matte Lindström är med i truppen.

Något du är nöjd med från senaste matchen?

– Ja det faktum att vi faktiskt skapar chanser. Jag hade varit mer orolig om vi inte skapade något. Sedan har vi successivt höjt vår lägstanivå. Det är inte lika djupa dippar i vårt spel längre. Detta trots att vi fått byta i backlinjen inför i princip varje match. Men vi fick lite problem med Mjällby i och med Christoffers skada och att Emil samtidigt fick krampkänning. Det blev lite som att vi spelade med 10 man sista kvarten och det försökte Mjällby utnyttja. Swärdh lyckades där. Men det många glömmer är att vår backlinje lyckades att ta ner Pär Ericsson och Markus Ekenberg innan dess. De har inte en målchans innan kvitteringen och väl bara sedan Ertons stolpskott efter det. Och just Ertons skott är svårt att försvara sig mot. Ibland gör motståndarna också bra individuella prestationer. Men målet är lite svagt av oss. Vi blir lite för mycket bolltittande och tappar Pode. Men det är i princip det enda försvarsmisstaget vi gör.

Jag, och många med mig upplever det som att Hanstveit har det jobbigt.

– Jag håller inte med dig alls. Vi tycker att han har varit bra och man ska veta att han först nu är helt smärtfri. Det kan ha hämmat honom lite i alla fall Men som sagt, vi är nöjda med hans insats

– Men det stora för oss är fortfarande att vi håller på att bygga laget med många nya spelare och det arbetet går framåt för varje dag. Det är ett gott arbetsklimat inom gruppen och vi känner tillförsikt i vårt arbete.

Då återstår bara att önska lycka till i morgon.

– Tack ska du ha.

 

Trolig startelva i morgon:

Pär Hansson

Emil Krafth- Loret Sadiku- Joseph Baffo- Erlend Hanstveit

Mattias Lindström- Ardian Gashi- May Mahlangu- Daniel Nordmark

Alfred Finnbogason- Erik Sundin


Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*