Erik Sundin från start!

Toppstriden går vidare och på måndag möter HIF AIK på Råsunda. En match som höstens succéman Alexander Gerndt missar eftersom han drog på sig sin tredje varning i förra matchen mot Mjällby och därmed är avstängd. Detta betyder att succémannen från i våras, Erik Sundin, får spela från start igen.                                                                                                                                                                                                                                                                  –

“Det ska bli jättekul att få komma in i hetluften igen”.  

Innan VM-uppehållet i somras hade Erik Sundin en given plats i HIF:s startelva som forward bredvid Rasmus Jönsson. Dessa lyckades väldigt bra tillsammans och hade stor del i HIF:s framgångar. Sedan Alexander Gerndt flyttade från Gävle till Skånes slätter har Erik Sundin mest fått sitta på bänken.

-“Det har varit frustrerande att sitta på bänken  eftersom jag tidigare under säsongen har spelat bra och varit med om att föra upp HIF i serieledning och hålla oss kvar där ett bra tag”.

Någon avbytare vill han inte vara.

-“Jag vill ju alltid spela, givetvis. Det vore konstigt annars. Som avbytare är det svårt att komma in i slutet av matchen och ändra en matchbild på egen hand. De andra spelarna är inne i matchen samtidigt som man inte har tajmingen på plats. Fast jag fick ju spela en halvlek sist mot Mjällby och då fick jag mer tid att göra något på”.

 Även om läget för tillfället ser svårt ut så har inte Erik Sundin gett upp hoppet om speltid.

-“Nä, det är bara för mig att ta nya tag och göra så bra som möjligt ifrån mig och försöka ta tillbaka den plats som jag tidigare hade i laget. När man kommer in och får speltid så får man försöka påverka matchbilden och förlita sig på lite tur och ta de chanser som ges. ” 

Trots att han är frustrerad över att ha fått sitta på bänken de senaste matcherna gläds han naturligtvis åt Alexander Gerndts framgångar.

-“Alexander Gerndt är en konkurrent, men det är ändå ett lag som jag tillhör så jag gläds såklart åt våra framgångar och jublar när Gerndt gör mål. Gerndt är ju inköpt för att göra mål så det är bra han gör det. Vi behöver alla mål vi kan få.Det viktigaste är ju att vi vinner våra matcher så man får stå där med SM-pokalen i handen när säsongen är slut”.

Mot AIK får HIF-supportrarna bevittna ett kärt återseende då just Erik Sundin återigen får kampera ihop med sin radarpartner från i våras, Rasmus Jönsson.

 -“Vi har ju inte spelat så mycket tillsammans på ett tag så det ska bli kul, helt klart. Vi hittar varandra bra på träningarna och det känns som att det är något som sitter i ryggmärgen”, säger Erik.

Matchen i våras mellan Helsingborg och AIK slutade 1-0 till Helsingborg efter att Mattias Lindström gjort matchens enda mål. Då som nu får Erik Sundin spela från start. En seger på måndag kan ta Erik Sundin närmare sin dröm, att stå där med SM-pokalen i handen när säsongen är slut.

  

 

2 kommentarer

  1. Sudden sugen på succé: låter som han är laddad upp till tänderna, precis så där på gränsen till övertändning men ändå inte – så han gör säkert mål på måndag men synd att AIK förlorade mot KFF, nu kommer de än mer tända men kan HIF spela smart och hålla rent bakåt så blir säkert hemmapubliken less & buar ut sitt lag så kan deras maxtändning spåra ur och gynna HIF…

    Och så finns det fotbollsklubbar som inte vill snacka psykologi – något av det viktigaste inom fotbollen är skallen och då menar jag hur man använder insidan av den!!

  2. Breaker skriver:PHIFS..ne4, med inte kf6pet av Alvaro kan jag inte uttlaa mig om, de5 jag inte vet hur ekonomin ser ut, men att det varje e5r hoppar av styrelse medlemmar, gf6r att det ke4nns lite syrat i ledningen, o se5nt sprider sig. sen att det inte finns komunikation i mellan olika delar i ff6reningen, le5ter inget bra, men se5 kanske det skall vara, en se4ger en sak o den andra en annan sak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*