Conny – dagen efter

Som vanligt fick vi tag på Conny när han var på väg till någonting. Denna gång var han på väg till sin utbildning.

Grattis till segern Conny!

– Tack ska du ha.

Rätta mig om jag har fel men nog var första halvlek en av de bästa sedan VM?

– Ja första halvlek påminde mycket om våren. Kanske beroende på att Mjällby tillät oss att spela vårt spel och det är ju alltid tacksamt.

Precis, överhörde Rolle Nilsson och hans förklaring till förlusten mot Djurgården. De fick inte till sitt långa spel och presspelet. Inte precis Rolle som borde använda den ordalydelsen med tanke på deras vårspel?

– Nej de har ändrat en del i sitt spel och spelar väl inte lika ögonfägnande fotboll som tidigare. Men det har ju gjort dem stabilare.

Verkar som om de märkt vilken spelstil som gäller för framgång…

– Ja så kan man ju se det.

Läste i Aftonbladet att vi nu inte är något utan Gerndt.

– Bara att tacka och ta emot. De ger oss massor av tändvätska hela tiden. Det är perfekt för oss.

Sundin gjorde ett bra inhopp som kanske borde krönts med ett mål eller två.

– Jo vi blev tvingade att byta ut May då han skadade baksidan av låret. En liten bristning. Sundin gör det bra men jag måste lyfta fram Rasmus som gör det fantastiskt som yttermittfältare. Han vann väl till och med någon närkamp (här brister Conny ut i ett litet skratt, reds anm). Rasmus kom mer rättvänd än tidigare och det gav en ny dimension till hans spel, hur nu det går till.

Dessutom verkar det som om Rasmus är snabbare med boll än utan.

May var riktigt bra i första, bland annat hade han en klockren brytning som många ville ha till straff.

– Inte ofta jag tar upp domslut men här är domaren helt rätt på det. Det är en klockren brytning. I övrigt var May lysande. Synd att han inte fick 90 minuter för han var värd det. Nu lär han inte vara klar till måndag heller. Och det är som sagt väldigt synd.

Övriga skador då? Wahlstedt och Porcellis som visst åkte ambulans innan matchen om man ska tro Björn Hedman.

– Wahlstedt satt på bänken och spelar i kväll mot Djurgården i U-21-slutspelet. Porcellis åkte till sjukhuset, men inte i ambulans. Han fick bröstsmärtor och vi tog det säkra före det osäkra. Han hade som tur var bara en skada i bröstmuskulaturen.

Porcellis har gått från utskälld till ikon bland supportrarna.

– Det kan jag förstå. När han får fem minuter så går han in och visar en inställning som får de som är lite trötta att få ny energi. Mot Djurgården var hans inhopp kanske tom nyckeln till vår kvittering. Mot MFF var han mycket nära att kvittera direkt efter sitt inhopp. En spelare som jag verkligen förtjänar sin uppskattning. Här vill jag också lyfta fram spelare som May och Wahlstedt som med sin inställning visar att spel i U-21 är minst lika viktigt som att spela i allsvenskan. De tre är ovärderliga med sin professionalitet.

AIK på måndag, hur ser du på den matchen?

– Vi har väl inte riktigt hunnit tänka på den än. Vi vet att vi saknar Gerndt och May, men vi får tillbaka Edman. Sundin är sugen på att visa oss ledare att han ska spela från start så det mesta känns bra inför matchen.

Förresten, du måste påpeka publiksiffran. Att det kommer 10100 i ösregn är faktiskt snudd på fantastiskt.

Då har jag inte fler frågor för tillfället!

Okej, då ses vi på måndag och hörs på tisdag!!

Fotnot: Vi arbetar på en djupintervju med den nye Urban Stoltz, dvs Porcellis.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*