Erik Edman tror på seger i Borås på måndag

En stor utmaning väntar nu Helsingborgs IF och vice lagkapten är segerviss inför besöket i Borås. Allt Om HIF har inför matchen borta mot Elfsborg pratat med Erik Edman om den stundande matchen på det gröna plastgräset.

Allt Om HIF får tag i Erik efter torsdagens sista träning och han tycker att det i stort känns bra inför matchen. Det enda som besvärar honom är hans ömmande fot och en del avstängningar och skador.

– Det känns bra, men det finns en del frågetecken inför matchen. En del småskador och lite avstängningar. Men så är det för alla lag så här sent på säsongen så det är inget ovanligt.

Uppladdningen inför matchen kunde ha varit bättre. Precis innan landslagsuppehållet som varit spelade HIF mot GAIS hemma på Olympia och gick på den första riktiga minan på hemmaplan.

– Det var länge sedan matchen spelades nu och man kan inte gråta över spilld mjölk. Sen vill man givetvis gå in i ett landslagsuppehåll med en bra känsla och en seger. Nu gjorde vi inte det och då sitter det i lite längre. Men matchen är glömd och nu är det dags för nästa.

HIF och konstgräs är det en bra kombination?

– Tidigare säsonger har HIF haft svårt för att spela på konstgräs och därför blir det ofta mycket snack om det innan. I år har vi dock presterat bra borta på konstgräs. Förutom borta mot Örebro där vi gör en dålig match, men där är också konstgräset väldigt dåligt.

Det finns olika sorters konstgräs. Det som ligger på planen i Örebro  jämför Erik  med plastgräset som finns att köpa på Rusta.

Men på Borås Arena finns det mer än bara konstgräs, där finns ett hemmalag som likt HIF är väldigt hemmastarkt. Erik nämner gamla landslagskamraten Anders Svensson som en av de svåraste motståndarna.

– Anders ger en extra dimension i deras spel när han är i form. Att stoppa honom blir viktigt.

Störst fokus ligger dock på det egna spelet. Där finns det några saker som HIF måste lyckas med för att få ta med sig tre poäng på bussen hem från Borås.

– Det viktigaste är att vi klarar av att stänga deras anfallsspel och hitta tillbaka till det stabila försvarsspelet. Sen tror jag att de har stor respekt för våra offensiva spelare. Alexander ligger bara två mål efter Avdic som leder skytteligan, Sudden är kvick och alla såg hur bra han var mot AIK och Rasmus är som en hal ål och kan glida förbi vem som helst. Sen får vi inte glömma Rachid som är tillbaka och har gjort två bra inhopp, senast mot GAIS när vi andra spelade mindre bra gjorde han det ändå bra.

Erik har rutin från spel ute i Europa, bland annat från Tottenham Hotspurs, och även från landslaget där han länge var det självklara valet på vänsterbacksplatsen.  Han delar gärna med sig av erfarenheterna till de yngre.

– Det är många i truppen som har samlat på sig rutin och erfarenheter. Man försöker tipsa de yngre och man har lite tankar och funderingar om saker och ting. Sen får de yngre själv sålla av vad man säger, vad som är viktigt och mindre viktigt.

Även om matchen blir tuff så vet Erik och de andra om att det bara är seger som räknas på måndag. Erik ger sig till och med på att tippa slut resultatet, det slutar 1-2 till HIF.

Allt Om HIF tackar Erik Edman för att de tog sig tid och önskar honom ett stort lycka till inför matchen i Borås på måndag.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*