Erik Edman satsar hellre på unga svenska spelare än på brassar

Matchen mellan Kalmar-HIF på måndag är inte bara ett möte mellan Småland och Skåne, utan även två skilda synsätt när det gäller spelarrekrytering.

Kalmar har under flera år importerat in spelare från Brasilien. Namn som Ari da Silva Ferreira och Daniel Sobralense har gjort sig ett namn i Allsvenskan genom tiderna.

– Kalmar har ju kört ett brassespår. Nanne (Bergstrand) och någon till åker dit och solar lite en månad och kollar väldigt många matcher på vintern, säger Erik Edman.

Erik Edman
Erik Edman

Edman tycker att Kalmars sätt att rekrytera spelare på kanske inte är något som HIF ska hålla på med.

– Jag tycker väl personligen, om du frågar mig vad jag tycker, så tycker jag att HIF ska satsa på unga killar och försöka utveckla dem. Köpa och kanske då även utveckla det bästa som finns vad det gäller unga spelare (18-22 år). Den typen av kategori spelare ska man hämta och sen förhoppningsvis kan man plocka fram en eller två från egna leden, det är ju det absolut bästa.

– I min värld ska man satsa på unga, svenska, hungriga, ambitiösa spelare för att utveckla HIF som klubb på lång sikt.

En strategi som HIF har hållit sig till, inte minst genom värvningarna av Simon Thern och Joseph Baffo. Båda två kom från ungdomsplantskolan IFK Värnamo inför pågående säsong.

– Ja, men det är lysande exempel på hur man ska jobba, tycker jag. Det finns ju fler i det där Värnamolaget med, verkar det som. Det är lysande exempel på spelare som man ska investera i.

Simon Thern
Simon Thern

– Båda två som du nämner har fantastisk karaktär. Det är bara hoppas att de får vara friska, avslutar Erik Edman.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*