Inför HIF-Frej Täby

En tillförordnad tränare och en säsong så verkligen gått upp och ner. Där har ni den enklaste sammanfattningen av morgondagens motståndare IK Frej Täby. Även om laget, i dagsläget, kämpar för att undvika kvalplatserna så skall man inte underskatta dem. Det är bara en dryg månad sedan som Frej slog tillbaka Falkenberg och visst kan Stockholmarna även skrälla på Olympia…eller?

Förra säsongen blev rejält stökig för morgondagens motståndare då duktige tränaren Bartosz Grzelak, som tagit Frej till Superettan, plockades av AIK. Detta mitt under säsongen. I BP hittade man hans ersättare i Roberth Björknesjö. Trots kvalspel så fick den nya tränaren ordning på verksamheten och Björknesjö fick möjlighet att sätta sin prägel både på truppen och lagets spelsystem. Nu upprepar dock sig historien då Björknesjö, mitt under brinnande säsong, lämnade för att åter ta över BP. Kanske är detta lite av det som symboliserar klubben plats i näringskedjan och varför Frej Täby aldrig riktigt lyfter?

I dagsläget hittar vi laget på 12:e plats och, även denna säsongen, så ligger fokus på att klara kontraktet. Man har ju bara två poäng ner till Varberg och då Frej verkligen blandar och ger så vet man faktiskt aldrig riktigt var man har laget rent formmässigt. I mitten av Augusti slog man tex Falkenberg, på hemmaplan, med 3-2 för att två veckor senare åka på storstryk (1-5) mot Halmstad. I senaste omgången slog man Örgryte med 2-1 och så har det faktiskt sett ut under hela säsongen som varit en enda stor berg och dalbana för stockholmarna. Nu är det den tillförordnade tränaren, Mattias Eriksson, som fått den otacksamma uppgiften att försöka rädda klubben kvar i Superettan. Något som kan visa sig bli en riktigt tuff utmaning…

Förvisso tappade laget snabbe Dida Rashidi till Halmstads BK och Pontus Åsbrink till IFK Mariehamn, två herrar som bidrog med viktiga poäng under 2017. Men Frej hämtade även in spelare som borde kunna fylla dessa luckor, t ex Luca Gerbino Polo (BP) samt trion Josef Ceesay, Amadou Jawo och Marcus Hansson som man lånat in från Djurgården. I övrigt kompletterade man truppen med diverse Division1-spelare från närområdet. Under sommaruppehållet tog man in Rebin Asaad (Hammarby) och Oscar Jonsson (Djurgården) men man tappade även en hel drös spelare. Marko Atanackovic, Alie Sesay (klubblös), Amadeus Sögaard, Victor Fors, Hjalmar Ekdal Alfred Sigemo (på lån till Assyriska FF) har samtliga gett sig av för nya äventyr.

Vi alla minns väl storsegern, på bortaplan, i våras där HIF spelade ut hela sitt register. Laget gjorde en väldigt bra match, både försvars- och anfallsmässigt, och trots att det stod 1-2 efter första halvleken var HIF aldrig nära att tappa tre poäng. I och med 1-5-segern tog ”Di Röe” en gruvlig revansch för förra säsongens 4-0 förlust. Och säkerligen är Andri Bjarnason sugen på att upprepa sitt hattrick från i våras och ytterligare dryga ut sin ledning i Superettans skytteliga.

Pga storsegern i våras, och att HIF är storfavorit, så finns det ju inga direkta möjligheter att göra stora pengar på en hemmavinst. Men med tanke på HIFs form så ville vi, tillsammans med NordicBet, ändå krydda oddset med en roligt AOH-special. Vi tror på en säker hemmaseger och att HIF, precis som mot Brage, sprider ut målskyttet en del. Klicka på länken för att nå AOHs specialspel

Matchen spelas på Olympia med start kl 17.30. Har du ännu inte säkrat din biljett till matchen så kan du göra det här

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*