En prövande tid

Förlusten igår i Borås, Akademins förlust på övertid och idag så möts man av budskapet att ombyggnationen av Olympia kan försenas ytterligare. 

NyOlympia
Det kan bli en lång väntan på en ombyggnation.

“I Sverige heter det långfredag eftersom dagen skulle präglas av sorg då dagen varit lång och besvärlig för Jesus.” – Wikipedia
Det är inte svårt att inte dras med i den stämning som en gång präglade denna dag när man som HIFare vaknar idag.

Anledningen till att byggstarten nu kan komma att skjutas upp ännu en gång handlar bland annat om säkerhet. Säkerheten har varit en viktig faktor hela tiden och man har designat en sluten arena där det ska vara i stort sett omöjligt att smita in olovligt. Det räcker inte enligt stadsdirektör Palle Lundberg. “Att ta bort ståplatserna och bara ha sittplatser på hela arenan är något som vi nu diskuterar med HIF.” säger han till Helsingborgs Dagblad.

Det skulle vara intressant att höra hur han och de andra inblandade resonerar kring ståplats vara eller icke vara. Är man så blåögd att man tror att bara man bygger bort ståplats så kommer alla problem på och kring arenan försvinna? Ja då har man inte suttit på sittplats och hört vilka åsikter som luftas där. Det är inte bara på ståplats som det skriks saker som inte hör hemma på en fotbollsarena.

Kanske är det så att de som trycker på för att man ska plocka bort ståplats är de som sitter på sittplats och då på de lite dyrare platserna, där barnfamiljerna som man säger sig värna om inte har råd att sitta. Möjligen har de suttit där med något värmande innanför västen.  Det är kanske så att de väljer att inte registrera det som grannen ropar eller det som kommer ur den egna munnen i stridens hetta. De ser helt enkelt inte bjälken i sitt eget öga, för att dra ännu en parallell till Jesus.

Att man nu från kommunens sida går ut och deklarerar att man vill se över möjligheten till att ta bort ståplats låter i mina öron inte som något annat än att man försöker plocka billiga poäng i en debatt som för länge sedan blivit snedvriden och infekterad.

Claes Ohlsson säger till HD att han inte kan kommentera de nya uppgifterna då han inte fått någon information i ärendet och då det så vitt han vet inte är något beslut fattat.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Det får man verkligen hoppas och det är ju bara för Claes att hänvisa till t.ex. den tyska ligan där det inte är några problem med ståplats på nya moderna arenor, så politikerna tänker lite längre än bara till det stundande valet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*