Blir Jere näste man att lämna? Foto: Samone Klinteberg

Skärtorsdagens väder kunde som bäst betecknas som glidtacklingsvänligt, tyvärr är ju plast inte ett underlag som är optimalt för just detta. Robin Simovic var tillbaka i truppen men då han inte fått upp flåset än fick han inleda på bänken.

Simovic kom in i andra halvlek.

Den skara supportrar som tagit sig till Borås höll igång bra och gav den mycket större Elfsborgsklacken en hård match.

Det som var sagt att bli en 4-2-3-1 såg när det blåstes till spel ut som en rak 4-4-2 för HIF.

Första möjligheten kom redan i den första minuten då Smárason fick ett bra läge men skottet blev missriktat.

Elfsborg startade rörligt och HIF fick jaga en hel del i inledningen. Det syntes att hemmalaget var betydligt mer hemma på det blöta plastunderlaget och HIF fick kämpa för att hänga med när Elfsborg fick passningarna att gå rätt.

Efter 10 minuter spel drog Khalili till med ett skott från 35 meter, som från början såg hopplöst ut men den tog i stolpen. Hade det varit några centimeter längre till höger så hade Khalili fått jubla.

Elfsborg hade giftiga framstötningar och understundom blev det virrigt i HIF-försvaret. Som vanligt höll jag på att skriva.

Det var en halvlek fylld av kamp där Abbe Khalili stack ut. Accam såg, precis som mot Häcken, pigg ut på kanten, av skadan syntes inget. Lindström hade det tufft på sin, för säsongen, nya position.

Andreas Landgrens skada öppnar upp för Abbe Khalili  Foto: Samone Falkman
Khalili var bäst i HIF för kvällen.

Efter halvtimmens spel var Smárason nära att bli frispelad då han stod obevakad i Elfsborgs straffområde efter ett anfall. Han stod i offsideposition men bollen kom från en Elfsborgare och Smárason var nära att snappa upp bollen men en försvarare hann mellan.

I 43e minuten blir Christoffer Andersson av med bollen på mittplan och högerkanten blev helt fri för Elfsborg att avancera på. Bollen slogs in i straffområdet men nickades ut av en HIF-försvarare. Bollen gick rakt ut till Johan Larsson som via Uronen skjuter in 1-0 bakom en ställd Pär Hansson.

På det hela taget en ganska chansfattig första halvlek som var kampbetonad. Regnet gjorde plasten så pass snabb att inte heller hemmalaget hann med ordentligt.

Uronen styrde olyckligt bollen i eget mål.

Andra halvlek började med samma manskap på banan. Efter fem minuters spel får HIF en hörna som Christoffer Andersson slår kort till Accam som tappar den till en motståndare och i en snabb spelvändning får Elfsborg ett bra skottläge men skottet går över.

Accam kom loss på sin kant och kunde vandra in i Elfsborgs straffområde efter dryga tio minuter. Istället för att gå på skott valde han att passa Lindström som stod i bra läge men bollen studsade till i mottagningsögonblicket och studsade bort från honom.

I den 65e minuten kom HIFs och matchens första byte när Roar valde att plocka av Smárason och sätta in Simovic. Vilket medförde att Lindström föll ner på högerkanten och Khalili tog ett kliv upp samtidigt som Christoffer Andersson gick in bredvid Gashi.

David Svensson bytte av Stoffe Som inte hade någon lyckad kväll. Bilden tagen från matchen mot DIF.

Med tio minuter kvar fick Christoffer Andersson kliva av till förmån för den mer inskolade innermittfältaren David Svensson. Även Calle Johansson fick ett inhopp när han två minuter från slutet kom in istället för Peter Larsson.

I slutet av matchen duggade de gula korten tätt och både Gashi och Sadiku drog på sig varningar i HIF.

Abbe Khalili fick rättmätigt priset som bäste spelare i HIF.

I korthet kan man säga att det var en skitmatch, i skitväder som, trots dåligt spel, Elfsborg nog får sägas vann rättvist.

Gula kort: Gashi, Sadiku

Startelva: P. Hansson – J. Uronen, L. Sadiku, P. Larsson (88), E. Krafth – A. Khalili, A. Gashi – D. Accam, A. Smárason (65), C. Andersson (79)- M. Lindström

Avbytare: A. Linde, C. Johansson (88), R. Simovic (65), D. Nordmark, Ekvall, E. Andersson, D. Svensson (79)