En mörk dag för svensk fotboll.

När DIF kallade till presskonferens idag trodde jag att det skulle handla om att man sparkat sin tränare efter den usla starten i årets Allsvenska. Men det visade sig vara något helt annat.

Efter förlusten mot Elfsborg har tränaren Magnus Pehrsson fått hot via telefon. Tre personer, som säger sig vara DIF supportrar har dessutom kommit till en av lagets träningar och meddelat att om de dåliga resultaten fortsätter kan det få konsekvenser för tränaren.diflogoDetta har givetvis gjort att Magnus Pehrsson väljer att avgå. Ordförande Tommy Jacobson avgår även han eftersom han inte anser sig kunna leda en organisation som påverkas av sådana krafter.
En del av mig vill bara skrika rakt ut och påpeka hur fel det är att avgå i sådana lägen. Att det enda det leder till är att ge rötäggen större inflytande. Om någon bara stod upp och tog fighten så skulle de krafterna kunna bekämpas.

Men vem är jag att säga att någon ska stanna kvar när hot mot den egna personen finns bara för att visa att man inte viker sig? Hade jag stannat kvar? Hade du?
Ingen ska behöva bli hotad för att man gör sitt jobb, hur bra eller dåligt det än går. För oavsett vad man tycker om resultaten så gör tränaren vad han kan för att vända på trenden.
Ingen tränare kommer till ett lag med ambitionen att komma sist i tabellen. Något lag kommer alltid landa där men jag lovar att ingen siktar på den platsen.

Jag hoppas att Djurgårdsfansen sluter upp runt sitt lag i morgon och fyller Stadion i matchen mot Syrianska. För att visa hur mycket de älskar son klubb och att de är beredda att stötta laget i alla lägen.

Detta är en mörk dag för svensk fotboll oavsett om man håller på vilket lag man har i sitt hjärta.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*