Inför HIF-Gefle: #RödLördag

I eftermiddag klockan 16:00 sparkar matchen HIF-Gefle igång, ackompanjerade till ett ett massivt röd och blått hav av engagerade och entusiastiska Helsingborgare. Det var länge sedan det var en sådan hype inför en match som det har varit inför denna. Vi konstaterar redan nu, ett par timmar innan avspark, att #RödLördag är en succé!

Nu har klubben, supporterföreningen samt övriga HIF-sympatisörer gjort sitt förarbete. Nu gäller det för spelarna att förvalta möjligheten till att göra denna lördag till en fest att minnas.

Inte Bjarkis bild

HIF har efter förra veckans intensiva matchspel, två raka segrar i bagaget och tätkänning i den allsvenska tabellen. Seger mot Gefle idag, och det skiljer bara en poäng upp till IFK Göteborg och Malmö FF som delar ledningen.
Vi har fått träna i några dagar och varit ledig någon dag också. Hämtat lite kraft. Det har behövts både mentalt och fysiskt. Vi har fått lappa ihop laget, så det känns bara bra, säger HIF:s tränare Roar Hansen.

För andra gången denna säsong, kommer Gefle till Olympia. Redan i mars var Allsvenskans nordligaste lag på besök i samband med gruppspelet i Svenska Cupen. HIF vann med 3-1 och har en förkrossande god statistik mot gästerna.
När vi summerar matchen tror jag att matchbilden bör vara densamma som när vi mötte Gefle i cupen. Gefle spelar ett kontrollerat försvarsspel, men har utvecklat ett passningsspel också. De är inte alls ofarliga och gjorde mål på oss här sist. Det är ett bra lag. fortsätter Roar.

roar25
“Vi tror på oss själva”, säger Roar Hansen

Fokus har varit segerreceptet för HIF de senaste två bortamatcherna mot Norrköping och Brommapojkarna. Roar Hansen höjer ett varningens finger för Gefle för att inte upprepa fadäsen i hemmamatchen mot Mjällby förra veckan.
I vanlig ordning när man ska vinna mot Gefle måste man göra en bra prestation. Den ska helst vara mer än 15 minuter. Gefle är konsekventa i sitt spel. Det är framför allt ett lag som jobbar hårt för varandra. Det gäller att vi gör det också, samtidigt som vi tror på oss själva. Givetvis också att vi gör en bättre prestation än vad vi gjorde sist på Olympia, avslutar HIF-tränaren.

***

Tyvärr kommer undertecknad missa att närvara på matchen live, och får nöja sig med tv-sändningen. Febern som kom smygandes under gårdagskvällen, hindrar en från att ta den röda (så klart…) Volvon de 25 milen ner till Olympia. Klart jobbigt att inte få kunna ta del av den förväntade festen nere i Helsingborg. Jag är dock övertygad om att #RödLördag kommer bli en succé även genom tv-rutan. Och HIF kommer vinna matchen med 4-0. Förmodligen gör Lindström mål, även idag…

Matchtruppen:
Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.
Backar: 3. Loret Sadiku, 4. Walid Atta, 15. Emil Krafth, 16. Joseph Baffo, 21. Christoffer Andersson, 24. Erlend Hanstveit, 26. Peter Larsson.
Mittfältare: 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 18. Rasmus Lindgren, 20. Alejandro Bedoya, 23. Daniel Nordmark, 31. Elias Andersson.
Anfallare: 9. Robin Simovic, 10. Álvaro Santos, 25. David Accam.

Indisponibla:
13. Rachid Bouaouzan (höft)
28. Jere Uronen (knä)

bbl_fredrik_ymer

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*