En match med morgondagens män

U21-laget förlorade igen men även om förlusten svider så ska ingen skugga falla på laget. De gjorde vad de kunde och föll mot ett övermäktigt motstånd. Frågan är bara hur länge till det kommer vara så för ungdomarna i U21 laget. 

Det var ett mulet Halland jag lämnade bakom mig när jag körde över åsen för att titta på U21 fotboll igår. Kanske var det just det vackra, men kyliga, höstvädret som fick mig att se positivt på tillvaron där jag satt på läktaren vid Olympiafältets plan fem.

När jag såg laguppställningen blev jag inte förvånad när det var många unga spelare i truppen. A-lagets match mot Halmstad hade ju spelats knappt ett dygn tidigare. När jag så tittade på Östers uppställning och såg att de hade åtta namn från sin seniortrupp började jag fundera vartåt det skulle bära hän.

Det lag som Erik Edman mönstrade stod upp bra mot ett mer rutinerat motstånd. Givetvis kan man ju hävda att Öster också haft match på söndagen och även om de spelare som åkt med till Helsingborg inte varit med på plan då så kunde man ju tänka sig att en viss trötthet skulle infinna sig.

Återigen kom Edman in på prestation när vi pratades vid efter matchen, och jag måste säga att även om förlusten säkert svider så var det ett hedersamt nederlag. De ca 50 åskådarna som samlats för att se matchen fick se ett HIF som trodde på sig själva, som inte var rädda för att kliva på och visa att de blir att räkna med framöver.

I mitt referat från matchen lyfte jag Victor Wahlgrens insats men även mittfältet med Yonathan Getachew, David Svensson, Daniel Nordmark och Erik Kronholm gjorde en bra match och drev på laget. Men ändå, Whalgrens 90meters löpning på tilläggstid i andra halvleken imponerade stort på mig. Det visar att det finns en vilja i den unge 20åringen. En vilja som sträcker sig långt utanför det Akademilag han för tillfället tillhör. Det var en löpning som visar en vilja att gå hela vägen.

Det visade att när stjärnorna inte är med får ungdomarna möjligheten att kliva fram och visa att de inte alltid kommer nöja sig med spel på U21-nivå.

Björn Velander BBL

2 kommentarer

  1. Erik Kronholm: är det också en akademikille & spelar på vilken position? Hur skötte sig Anton K den halvleken han spelade? I de Akademimatcher jag sett i år (en handfull) har det varit han & Calle J som imponerat mest…

  2. Erik Kronholm är en akademikille, jag kan på rak arm inte säga hur mycket speltid han fått där under säsongen, han spelade till vänster på mittfältet om jag inte missminner mig helt. Han står uppsatt som yttermittfältare på Akademilagets spelarlista.

    Anton Kinnander gjorde en helt okej match med tanke på motståndet, jag har själv inte sett Kinnander spela speciellt mycket under året och har inte så mycket att jämföra med tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*