Uppehåll kan vara nyttigt – eller skadligt

Ska HIF lyckas klara tredjeplatsen i allsvenskan? Eller ska laget till och med lyckas kliva upp ett pinnhål? Guldet kan vi förmodligen glömma med tanke på MFF:s resterande spelprogram. Mirakel händer visserligen men de är ganska sällsynta. Oavsett vilket så får vi vänta på svaren på de här frågorna eftersom det är speluppehåll i allsvenskan på grund av VM-kvalet.

En del supportrar blir mest frustrerade över uppehållet och vill ha snabba svar. Själv är jag kluven. Jag vill ju så gärna att Sverige får vara med i VM i Brasilien nästa år så vi fotbollsvänner kan njuta av världens största fest. Samtidigt vill jag förstås följa HIF:s slutspurt.

Helst hade jag förstås sett att vi haft några HIF-are i landslaget som möter Österrike och Tyskland. Den som tidigare legat närmast är ju Pär Hansson, men Erik Hamrén verkar ha tappat förtroende för Pär, åtminstone för närvarande. Hoppas verkligen att Pär återfår det och får åka till Brasilien nästa år! Skulle älska att vi fick en Rio-Pär också i klubben!

Sedan hoppas jag förstås att Ardian Gashi inte ådrar sig någon skada när han representerar Norge.

För det egna laget kan uppehåll betyda en hel del. Är man inne i ett bra flow så vill man absolut inte ha något uppehåll. Vill minnas att det var efter uppehållet i somras som HIF tappade det fantastiskt fina spel som laget hade under första delen av säsongen. Men det var kanske inte uppehållet som gjorde skillnaden, utan att spelare gick och kom.

Förhoppningsvis innebär det här uppehållet att några av de skadade spelarna kommer tillbaka och konkurrerar om platser i startelvan. Det kan kanske också leda till att spelare som inte varit i toppform hittar till formen.

Framför allt hoppas jag att lugnet lägger sig efter de stormar som blåste upp i samband med Rachid-historien. Att laget ska hitta harmoni och kunna avsluta mer tre raka segrar.

Den jag fruktar mest är förstås avslutningen i Stockholm mot AIK. Den kan ju bli helt avgörande för vilket lag som tar den eftertraktade tredjeplatsen och därmed är garanterad Europa-spel nästa år. Jag vill så gärna att HIF behåller den.

Nu underskattar jag verkligen inte de två övriga motståndarna. Tvärtom. Åtvidaberg på Kopparvallen är ingen lätt motståndare och vi som är lite äldre minns med fasa en viss match för flera decennier sedan då HIF tvingades lämna allsvenskan… Men glöm det nu!

Dagens upplaga av HIF ska vara tillräckligt starkt för att klara både Åtvid och därefter formstarka Kalmar. Funderar starkt på att försöka se HIFs  två sista matcher på plats och försöker lösa det praktiskt. Beklagligtvis har jag ju lite närmare till AIK-matchen, men om allt fungerar vill jag försöka se även Kalmar-matchen på Olympia.

Jag hoppas att många supportrar resonerar likadant och ställer upp och stöttar vårt lag i slutspurten.

Sedan är jag redan nu nyfiken på vad som kommer att hända med truppen inför nästa år. Även om mycket återstår är jag övertygad om att Jesper, Roar och övriga är igång med planeringen. På vilka platser behöver laget förstärkas? Vilka kommer att lämna? Vilka nyförvärv skulle kunna lyfta laget mot guld 2014?

En spelare som jag gärna skulle se i den röda tröjan är Elfsborgs Amadou Jawo, som i år varit utlånad till Djurgården. Det lånet upphör efter den här säsongen och även om Djurgården gärna vill behålla honom så finns det säkert möjligheter. Han har ju varit HIF-aktuell tidigare, vill jag minnas.

En bra striker står nog högt på önskelistan!

bbl_roland_nordqvist

1 kommentar

  1. Siktar också på klämma in alla 3 sista matcherna på plats, och visst är AIK borta alltid tufft men med den formen Kalmar är i nu ser det ut som den nästan tuffaste nöten att knäcka. Åtvid har inget att spela för & HIF har i modern tid bra facit där men å andra sidan kan de släppa fram hungriga spelare som kan lira utan press, men nog bör Pär & Co ha mer motivation när man slåss om både medalj & Europaspel!

    Så det bör bli en trevlig avslutning på en säsong som började fint, fallerade i mitten men visat tecken på en återhämtning nu när det stundar räkneskapens timma -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*