En liten miniskandal?

Enligt uppgifter som kom till oss i samband med Daniel Anderssons utspel (eller vad det nu var) i den kända sanningssägaren Kvällsposten så finns det en del oegentligheter i ärendet.

Det spekulerades redan då Fredrik Björck väldigt tidigt på det årets sommarfönster deklarerade att han skrivit på för Elfsborg. Visserligen hade det gått ett par dagar in på fönstret när det stod klart att Björck skulle lämna men han hade inte deklarerat detta för HIF och Elfsborg hade heller inte tagit någon kontakt. I och med halvårskiftet 2007 så hade Elfsborg rätten att tala med Björck utan att före detta kontakta HIF men att kontraktsförhandlingar och allt som hör därtill gick på tre dagar är mer än osannolikt.

Däremot står det klart att Elfsborg gått bakom ryggen på HIF i fallet Daniel Andersson. Enligt de uppgifter vi har har nämligen inte Elfsborg överhuvudtaget kontaktat HIF vilket är ett villkor för att ens ställa frågan om man vill byta klubb. Mycket talar för att Elfsborg använder sig av varianten att kontakta spelaren, och gärna göra klart med honom, INNAN man kontaktar klubben. Detta är naturligtvis inte acceptabelt. Vid samtal med en styrelsemedlem dagen efter DA-utspelet så blev han MYCKET överraskad över faktumet att DA blivit kontaktad.

Nu måste vi dock lägga in en liten brasklapp. Det är DA som sagt att han blivit tillfrågad och eftersom han ofta blir missförstådd och/eller felciterad så får man ha med detta i åtanke.

3 kommentarer

  1. Det skulle inte alls förvåna mig att Elfsborg kör med sk fula tricks, men vilken spelare skulle vara öppen med det ifall dom vill komma bort från en klubb eller för den delen hålla alla dörrar öppna!?

    Nu vet jag inte vad straffet skulle bli ifall någon klubb blir ertappad, min gissning är att SvFF utdelar böter på max 200.000:-!!

  2. Helt korrekt kommer uppgifterna från Danne, MEN
    Elfsborg har ju inte med ett ord dementerat dem.
    Om Danne ljuger borde väl klubben reagera kraftfullt, eller??????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*