Träningsrapport 11/4

Det var för dagen en strålande sol och ett väldigt glatt HIF som sprang in på träningsplanen intill Olympia. Det slog mig att det var ovanligt många med på dagens träning, och det var även ovanligt många åskådare vid sidan av. En drös från HIF-vänner, samtliga ur tränarstaben medverkade och även några andra random snubbar som var på besök. Kanske någon som scoutar oss från GAIS?
Det inleddes med uppvärmning i två olika grupperingar där det gällde att hålla bollen inom lagen. Även två neutrala spelare användes, de hade som avsikt att passa tillbaka till någon i det laget som de fick passningen av.
Tamboura och hans knä testades idag, det verkar dock fortfarande vara ovisst om han kommer att deltaga på måndag. Det är något som framtiden får utvisa, beroende på hur hans knä reagerar. Han var dock med delvis under spelet(dock inte under inläggsövningarna), men ser ut att vara på bättringsvägen. Värre verkar läget vara för Wahlstedt som man inte såg skymten av idag..
Efter uppvärmingen så traskade lagen in på Olympias A-plan och där spelades det två kortare halvlekar som pågick i ca 15-20 min vardera.

Röda laget
Pär Hansson
Holgersson Nilsson Ekstrand Tamboura (till viss del, gick inte för fullt)
Stoffe Lantz Landgren Makondele
Larsson Jönsson

Gröna laget

Daniel Andersson
Liverstam Kalle(U-21) Hannu Mini
Sundin Chansa Bergholtz Unkuri
Arvidsson Holmqvist

Det röda laget (1a laget?) vann med 2-0. Ett av sakerna som slått mig under matcherna som Lantz och Landgren har spelat ihop är att de har en mer defensiv utgångsposition båda två i jämförelse med förra året. Det gör att backlinjen får betydligt bättre hjälp och en trygghet som sprider sig i det defensiva spelet. Det så vi tydligt under matchen mot Göteborg inte minst då försvarsspelet kändes betydligt säkrare än på mycket länge och Göteborg hade väldigt svårt (framför allt i den andra halvleken) att skapa chanser. Det märktes även tydligt under dagens träningsmatch då det fanns få luckor för det Gröna laget att utnyttja.
Målskyttarna var Stoffe och Jönsson. Stoffes mål gjordes på ett fint inlägg från vänsterkanten av Tamboura och Rasmus avslutade matchen med sista sparken då hans läskigt iskallt väntade ut Danne för att sen retfullt enkelt rulla in den i mål.
Dagens avslutades med att träna fasta situationer och då var det förvånande nog Danne som stod mellan stolparna. Laget ser ut att ha gott om självförtroende och förhoppningsvis så fortsätter laget prestera 3-poängare mot GAIS på måndag!

7 kommentarer

  1. “Dagens avslutades med att träna fasta situationer och då var det förvånande nog Danne som stod mellan stolparna.”
    Nja, är det någon som behöver träna fasta situationer så är det väl han!

  2. Det var förvånande eftersom man så nära in på matchen mot GAIS tränade ett “förstalag” och då räknar jag dit målvakten likaså. Givetvis behöver Danne träna inlägg men det hade de redan gjort tidigare under målvaktsträningen. Bosse bad mig tom att inte skriva för mkt om hur vi gör vid fasta situationer med tanke på att matchen ligger så nära…

  3. Oki, jag köper det! 😉

    Men känslan man får är att Bosse inte har bestämt sig vem som ska vara förstemålvakt! Och är det på det viset så är det inte bra enligt min mening! Konkurrens i all ära, men på just målvaktssidan tycker jag att det ska vara en som uttalat är förstemålvakt!

  4. Ska vi komma överens om att vi på den här sidan från och med nu följer de svenska skrivregelerna för hur man skriver de olika klubbarnas namn? Alltså heter det Gais och inte GAIS eftersom det uttalas som ett ord. HIF och inte Hif, men däremot Dif och inte DIF. Några invändningar?

  5. Bra träningsrapport med klarsynt analys. Försvarsarbetet var mycket bättre mot blewit och det känns som det till viss del beror på att Lantz&Landgren ligger djupare ffa Lange som senast värderade sina löpningar bättre. Wahlen och Holger ska också ha bra betyg för att värderat sina framstötar. Allt detta + att MN och JE spelade moget och ffa Joel verkar ha fått en dimension till i sitt spel med större trygghet samtidigt som MN har en bra kombination av längd och snabbhet, kan inte finnas många mittbackar med den snabbheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*