En handfull HIFare på landslagsuppdrag

210307 Häckens Leonardo Farah Sarin och Helsingborgs Casper Widell under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Häcken och Helsingborg den 7 mars 2021 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0099

HIF ser allt mer ut att säkra en kvalplats men innan upplösningen så är det dags för ett uppehåll. För en handfull HIFare innebär det dock full fokus på sina respektive landslag

Fem HIF-spelare är just nu iväg på landslagsuppdrag. Det handlar om Adam Kaied, Casper Widell, Ravy Tsouka, Brandur Hendriksson och Vladislav Kreida.


Casper Widell, som är lagkapten i P18-landslaget, är i vanlig ordning uttagen till EM-kvalsamlingen. Laget kommer att spela tre matcher i den första kvalrundan. Man ställs mot Schwiez, Andorra och England på Skytteholms IP den 10, 13 respektive 16 november.


Adam Kaied är uttagen till P20-landslagets samling i Finland där man kommer att träningsspela mot värdnationen den 11 respektive 14 november.

211026 GAIS August Wängberg och Helsingborgs Adam Kaied under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och GAIS den 26 oktober 2021 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0312


Ravy Tsoukas Kongo ska spela den andra VM-kvalrundan. Man möter först Namibia den 11 november innan man avslutar gruppspelet mot Senegal den 14 november. Laget ligger sist i gruppen med två poäng på fyra matcher. Det är dock endast två poäng upp till Togo som ligger på avancemangsplats.


Estland och Vladislav Kreida har en tuff match att spela härnäst när man gästar King Baudouin Stadium i Bryssel för match mot Belgien den 13 november. Därefter möter man Tjeckien den 16 november. Laget har fyra inspelade poäng efter sex spelade matcher.


Brandur Hendrikssons och hans Färöarna har två tuffa uppgifter framför sig i VM-kvalet då man först möter Danmark på bortaplan den 12 november innan man avslutar kvalspelet med bortamatch mot Israel den 15 november. Laget har tagit fyra poäng på åtta matcher.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*