En afton med Conny Karlsson

Ett drygt femtiotal HIF-supportrar hade under torsdagskvällen samlats i källaren på Restaurang O´Learys, i centrala Helsingborg, för att lyssna på Guldtränaren Conny Karlsson, som var inbjuden till säsongens sista talarkväll. För arrangemanget stod den officiella supporterklubben Kärnan.

Ikväll svarar jag på alla frågor Ni har, undantaget Wanderson, inledde en leendes Conny Karlsson. Efter att flertalet HIF-supporters hade passat på att få se sig fotograferade i sällskap av Conny och SM-bucklan.

Vi hoppas kunna behålla stora delar av nuvarande trupp inför kommande säsong, samt att kunna spetsa till kvalitén ytterligare med ett par nyförvärv, sade Conny Karlsson som svar på hur man skall lyckas toppa årets säsong, samt kunna kvalificera sig till gruppspelet i Champions league.

Kvällen hade inletts med att Conny Karlsson, som kom i sällskap av målvakterna Pär Hansson och Daniel Andersson, samt blivande mittlåset (?) Marcus Holgersson, beskrev sin första tid i klubben. Han poängterade vikten av att framhäva de positiva bitar som redan finns, när man anländer som ny till en klubb. Samt att man därifrån väljer att jobba vidare med att förändra delar som man kanske inte är lika nöjd med. Och menade på att det sällan blir bra om man kommer in som ny utifrån och försöker vända upp och ner på allt direkt.

Vidare gav han en stor eloge till spelar- och ledartruppen i sin helhet, som han angav som största hemlighet bakom årets framgångar. Jämförelser från sin egen spelarkarriär – till dagens spelartrupp – där flera karaktärer gick att känna igen och där den gemensamma faktorn betecknades – vinnarskallar – i de båda grupperna.

Vi kunde kört A- mot B-laget kanske, skrattade Conny – när någon skämtsamt undrade om årets supercupfinal kommer att bli en internmatch. Vilket i teorin kunde vara möjligt, då Helsingborg vann såväl Allsvenskan, som svenska cupen, under fjolårets säsong.

Kommer Wanderson – undrade fortfarande flera av besökarna.

Nästa fråga tack, avbröt Karlsson leendes.

Sydafrikanen May Mahlangus framfart under året har inte passerat obemärkt förbi och det finns enligt Karlsson ett antal klubbar som för tillfället följer honom på nära håll. Och om ett seriöst och konkret bud inkommer, så lär man ta ställning till det.

Klubbens filosofi är inte att hindra spelare från att ta steget vidare i karriären och vissa spelare lär vara svårare att behålla än andra, menade Conny, samtidigt som han konstaterade att livet trots allt ändå går vidare. 

Och då gäller det att andra spelare kommer in och tar för sig.

Klubben har en bred scouting och Conny poängterade att man kommer att stå väl förberedda om det blir som så att man säljer någon spelare. Framtidslöftet Simon Thern, som mestadels hittills har hållt till på kanten, lyftes fram som en potentiell framtida ersättare för just May. Och det verkar vara en spelare som Conny Karlsson tror benhårt på framöver, även om han kanske inte riktigt är på den nivån än.

Han är fortfarande både ung och lovande, men på sikt är jag övertygad om att han kommer att passa utmärkt i en central roll på mittfältet, berömde Conny.

Förstärkningar i såväl försvar, som mittfält och anfall, är att vänta. Och den närmaste perioden kommer att bli intressant att följa. Utöver eventuella nyförvärv, så är man i full fart med att förlänga ett par utgående kontrakt. Och dessa hoppas man ha slutfört innan julen står för dörren.

AOH skänker ett stort tack till Kärnan, supportrarna, Conny och spelarna för en trevlig afton, samt för ett fantastiskt 2011. Nu blickar vi framåt – tillsammans.

1 kommentar

  1. Egentligen det enda rätta att lira HIF:s A-lag mot B-lag med tanke på dominansen så kanske läge att kontakta Lars-Åke så han gör något vettigt i alla fall att minnas för…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*