När Mörk kliver in i handlingen

Då kan man ge sig fan på att problemen startar, för klubbar och spelare.

Under våren 2011 så tyckte Simon Thern att det var onödigt att ha en agent, han tog hjälp av sin far när det gällde dessa frågor och verkade nöjd med det. Men man kan ju inte leva på sina föräldrar hela livet så att Simon skulle skaffa sig en agent förr eller senare var väl bara ett naturligt steg. Det finns många bra agenter som ser till sin klients bästa på ett seriöst sätt-som exempelvis den gamle skyttekungen Martin Dahlin som är agent åt många HIF spelare och skött deras affärer på ett sätt som både spelare och klubbar varit nöjda med.

Sen har vi den andra sortens agenter, där du vet att problemen kommer att hopa sig från den dagen som spelare sätter sin signatur på agentavtalet. Agenter som använder sig av betalda journalister i media för att utöva påtryckningar och marknadsföra “sina” spelare och skapa en konflikt mellan spelarna och klubbarna. I vilken grupp Patrick Mörk hör hemma vet jag inte men vis av erfarenheterna från den agentens tidigare affärer med HIF så är det lika säkert som att påven har en lustig hatt att problemen startar när Mörk kliver in i handlingen.

Simon Thern ska nu enligt Mörk och hans mediekanal vara missnöjd med att oftast få spela på kanten i HIF. Killen är 18 år och gör sin första allsvenska säsong, har spelat 23 matcher varav 10 från start. Han konkurrerar med allsvenskans absolut bästa innermittfältare Ardian Gashi och May Mahlangu. Det  är en vansinnigt tuff uppgift att försöka peta någon av dessa två, men känner man att man inte klarar av den utmaningen så skall man kanske söka sig vidare till en annan klubb där man får spela på sin favoritposition. En klubb som inte är trippelmästare, som ligger längre ner i seriesystemet och slipper åka iväg på CL-kval och liknande äventyr i Europa. Men det säger ju en hel del om spelarens ambitioner.

Nu tror jag inte att Simon vill lämna HIF överhuvudtaget, allt är ett spel från hans agent som givetvis vill tjäna pengar på en övergång. Simon hade kanske satt sitt hopp till att Ardian Gashi skulle flyttat hem till Norge-nu blev det ju inte så men fortsätter Allsvenskans bäste spelare May Mahlangu utvecklas så finns det inte en chans att HIF kan behålla honom. Då öppnas en plats för en 19-årig Simon Thern med 1,5 säsongers allsvensk rutin bakom sig bredvid HIF´s största (?) vinnarskalle Ardian Gashi. I mina öron låter det som en bättre plan än att bege sig till ett bottenlag i Stockholm för att få spela där agenten kräver att man ska få spela.

Sist en spelare med hjälp av sin agent-Gunnar Grynner- försökte garantera sin klient en given plats i HIF´s a-lag blev det nobben från HIF, hur bra har det gått för Johan Oremo efter det?

Simon väljer själv hur han vill göra, kämpa om platserna i HIF eller byta ner sig till ett sämre lag för garanterad speltid. Det handlar om vilka ambitioner man har och jag tror att Simons ambitioner sträcker sig längre än ett bottenlag i Allsvenskan. Mitt stalltips är att Simon stannar i HIF och kämpar om platserna-han är en vinnarskalle och hör hemma i en klubb med andra vinnarskallar.

2 kommentarer

  1. Tankvärt & Seriöst inlägg i soppan, undrar hur mycket “kanalens” megafon drar in på att marknadsföra för Mörk??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*