EMkollen: Spanien – Italien

Dag tre i EM. Gårdagen slutade med två stycken 1-0 matcher och segrar för Danmarkoch Tyskland. Idag är det de två jättarna, Spanien och Italiens tur att gå in i turneringen. Vad har vi då för HIF-kopplingar till dessa då?

Spanien – Italien

För att inleda kopplingsschemat börjar jag i Barcelona. Jag var nere i Barcelona nu i början av Maj för att som alla andra nyfikna fotbolls-turister se på vad som kallats världens bästa klubblag, FC Barcelona. Barcelona är en imponerande stad. Nou Camp likaså. Dock är jag inte speciellt imponerad av laget, då de i mina ögon spelar en tämligen tråkig och ensidig fotboll. (Dock fruktansvärt effektiv).

En som har varit del av detta lag, är ju inte helt obekant den förre HIF-spelaren Henrik Larsson. Larsson har gjort avtryck hos folk, oavsett var han spelat. I Glagow (Celtic) är han en “ghod”. I Manchester är han en “god”. I Barcelona nästan på en “leyenda”. Invånarna i staden minns honom med ett leende och nämner så klart Champions League finalen där han i princip avgjorde matchen på egen hand. Och det var efter den matchen som han flyttade hem till Helsingborg och till HIF.

***

Den italienska kopplingen till HIF är lite bredare, då det gäller antalet HIF-are som spelat och spelar där. En föredetta HIF-spelare som är alldeles speciellt i ropet då det gäller EM, är så klart Påarps egen Andreas Granqvist.
Granqvist har gjort en någorlunda succé-säsong med sitt Genoa, och nu ryktas det att han ska bli lagkamrat med Die Langnese från Rosengård. Dock är det ju inte helt säkert, med tanke på att Zlatan har en tendens till att aldrig bestämma sig var eller hur han ska spela…

***

Resultatet i matchen då? Ja, ganska svårtippat och efter gårdagens “chock” av Danmark (jag tippade 3-1 till Holland), känner jag att tippnings-självförtroendet fått sig en liten törn. Dock är jag ganska övertygad om att Spanien och Italien kommer att bjuda på en zZzömnig 0-0 match?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*