Emkollen: Irland – Kroatien

Dag 3 och på min lott har fallit att tippa Irland- Kroatien. Och att dessutom hitta HIF-kopplingar från dessa länder. 

 

Irland- Kroatien

Det här ska bli en promenadseger för Kroatien. Inget av länderna har kapacitet att ta sig till final och det kommer sannolikt vara så att denna match avgör vem som kommer trea och fyra i gruppen. Italien och Spanien bör gå vidare. Om inte Italien störs av spelskandalen (men de är nog vana vid att spela under såna förutsättningar) eller om Spaniens gamla slutspelsrädsla kommit tillbaka. För er som glömt så var Spanien topptippat i många mästerskap men de tog sig sällan vidare från gruppspelet ändå. Där skiljer sig Italien och Spanien åt. Italien tar sig nästan alltid vidare trots att de alltid underpresterar i gruppspelet.

Men det är Irland och Kroatien som spelar kvällsmatchen och det värsta som kan hända för dessa lag är att de spelar oavgjort, men jag tror på kroatisk seger, 2-1.

 

HIF-kopplingen

När det gäller Irland är det svårt att komma ifrån kvalmatchen till Europa League 2007. Vi var på Irland (ja inte jag, jag följde matchen via HIF:s webradiosändning) och det slutade 1-1. Detta var inget unikt i sig. Det unika bestod i kommentatorns (Mysse?) spontana kommentar: “Nu fick Sverker ett sms där Alvaro frågade om ställningen i matchen”.. Alvaro, då i Frankrike, var nyfiken på hur det gick för hans hjärtas svenska lag!!

Kroatienkopplingen… Självklart Walid Atta som kom från Dinamo Zagreb!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*